Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
31.05.2012

INTERPOL a lansat StudentZone – un nou website educational

Ce este o notiță roșie ? Ce tipuri de baze de date sunt disponibile la cea mai mare organizație polițienească din lume ? Ce este “Cazul Tatuajul Negru”? Toate aceste întrebări și multe altele își găsesc răspunsul odată cu lansarea noului website educațional al Interpolului, intitulat StudentZone.


Dedicat adolescenților, noul sit este de asemenea o resursă educațională pentru profesori și părinți, oferind informații despre Interpol, rolul său și cum lucrează cu poliția în fiecare din cele 190 țări membre, pentru prevenirea și depistarea criminalității internaționale.


O parte esențială a noului site este “Ofițerul INTERPOL Junior – Cazul Tatuajului  Negru”, un joc în care jucătorii joacă rolul unui ofițer de Interpol care călătorește pretutindeni în lume, colectând indicii pentru a sprijini poliția locală în urmărirea unei bande internaționale implicată în contrabandă.


Printr-o serie de schimbări minore, jucătorul află informații despre domeniile variate ale infracțiunilor, precum și despre diferitele categorii de expertiză ale Interpolului. Jucătorii trebuie să îndeplinească o serie de sarcini pentru a închide cazul și au opțiunea de a posta scorul lor pentru a se putea compara cu alți jucători prin intermediul rețelelor de socializare.


Directorul Cabinetului Interpolului, Roraima Andriani, care a supervizat proiectul spunea: “ Zilnic, Interpol lucrează cu polițiile din toată lumea pentru a lupta împotriva tuturor genurilor de criminalitate și vedem pericolele în creștere pe care le riscă publicul și în special tineretul, datorită infracțiunilor comise via Internet. Cu toate acestea, este foarte important să reamintim că Internetul este pur și simplu o reflectare a societății și întrucât noi considerăm școala ca esențială pentru copii într-o lume reală, educația are un rol important de jucat prin intermediul acestuia”.


 “Noul sit educațional al Interpolului ne permite să împărtășim cunoștințele și expertiza pe care le-am dezvoltat cu țările noastre membre pentru a sprijini copiii să fie mai bine informați cum să se protejeze ei înșiși. StudentZone aduce împreună două zone cheie ale societății, poliția și tineretul. Acesta le oferă elevilor din toată lumea ocazia de a dezvolta o mai mare înțelegere despre Interpol și aplicarea legii într-un mod informativ și distractiv” a concluzionat doamna Andriani.


Elevii din Lyon au fost primii care au testat noul sit și joc atunci când secretarul general al Interpolului, Ronald K. Noble,  a vizitat Cetatea Școlară Internațională, unde s-a întâlnit cu un grup de tineri de 15-17 ani. Dl. Noble a purtat o discuție despre impactul diferitelor infracțiuni și cum se leagă ele la nivel internațional, înainte ca elevii să joace acest joc pentru a vedea cine poate completa schimbările în cel mai scurt timp și a încerca să  ajungă cât mai repede la gradul de Ofițer Superior.


“Am rămas foarte impresionat de nivelul dezbaterii cu elevii, care au demonstrat nu numai aprecieri critice privind întrebările, dar și un interes  real pentru munca desfășurată de Interpol și implicațiile criminalității internaționale ” a spus secretarul general Noble.


Jocul va fi tradus în curând în franceză, spaniolă și arabă. Pentru a juca acest joc și a vă testa abilitățile investigative, vizitați situl:  www.interpol.int/studentzone


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.