Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
21.07.2011

La Primăria din New York se sta la coada pentru legalizarea unei căsătorii gay. Pana acum sunt 1728 de cereriPentru cuplurile de acelaşi sex din New York, lunga aşteptare pentru legalizarea unei căsătorii gay va mai dura încă… cel puţin până se va depăşi aglomeraţia iniţială. New York-ul a devenit, la 24 iunie, cel de-al şaselea stat american, şi de departe cel mai mare, care a autorizat căsătoriile între homosexuali. Drept rezultat, pînă la 5 iulie primăria  a primit nu mai puţin de 2661 cereri de căsătorie, din care 1728 din partea unor cupluri gay.


Depăşită de cererile de unire pentru duminica de 24 iulie, data intrării în vigoare a legii respective, primăria oraşului a anunţat marţea aceasta că va recurge la un sistem original pentru a gestiona acest aflux şi a evita sentimentul de injustiţie : cele 764 cupluri care vor avea fericirea de a-şi spune “da”, hetero sau homosexuali, vor fi desemnate la loterie, după cum afirmă New York Times.


În ciuda acestei limitări, ziua respectivă va rămâne unică în analele nunţilor din « Mărul cel Mare » (cum este denumit New York-ul) : până acum, recordul a fost de 621 uniuni legalizate la 14 februarie 2003, într-o zi de Sfântul Valentin, şi de 610 la 8 august 2008, ca urmare a simbolismului cifrei 8. Manhattan-ul va celebra cel mai mare număr de căsătorii, respectiv 400, urmat de Brooklyn şi de Queens cu 112 ceremonii fiecare, de Bronx cu 98 şi de Staten Island cu 42.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.