Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
02.02.2014

Le Figaro: Papa Francisc mai popular decât Obama pe internet

Potrivit unui studiu italian, Suveranul pontif argentinian se situează în fruntea căutărilor lunare de pe Google (aproximativ 1,7 milioane).Nimic nu poate opri nebunia iscată în jurul papei François care este personalitatea politică cea mai populară de pe web. Potrivit unui studiu, comandat de situl de informare catolic Aleteia şi realizat de Institutul italian de sondaje 3rd place, Sfântul Părinte devansează «Comandantul şef» Barack Obama. Suveranul pontif este în fruntea căutărilor lunare de pe Google (în jur de 1,7 milioane) şi a menţiunilor realizate pe web (numele său este citat de peste 49 milioane de ori).În Italia doar Silvio Berlusconi a fost mai căutat decât papa François, care a bătut toate personalităţile din show-biz, precizează agenţia de presă Ansa. In Argentina, ţara natală a suveranului pontif, cel care concentrează cele mai multe menţiuni este comicul italian, devenit politician, Beppe Grillo.La nivel mondial, dacă se are în vedere toate personalităţile din sport şi show-biz, papa François urcă pe a treia scară a podiumului de popularitate de pe web, după grupul One Direction şi cântăreţul Justin Bieber, idolul adolescentelor. «Popularitatea Papei este surprinzătoare la tineri. El atrage atât imigranţii, cât şi săracii», notează situlAleteia.La o lună după ce a fost nominalizat de către revista Time drept personalitatea anului şi a apărut pe prima pagina a acesteia, Papa François va deveni primul suveran pontif care devine vedeta magazinului cultural american Rolling Stone. Reluând imnul protestatar al lui Bob Dylan «The Times there are a-changing» (vremurile se schimbă), săptămânalul american îi consacră un portret fluviu religiosului argentinian şi «revoluţiei sale proaspete». «Papa se înscrie în ruptură cu tradiţia vaticană, el se confruntă direct cu problemele politice şi are o atitudine mai deschisă în raport cu drepturile omului», apreciază magazinul Rolling Stone. Primul Papă al emisferei sudice «se distanţează în raport cu predecesorii săi şi s-a impus drept un Papă al poporului. El reprezintă o gură de aer proaspăt după papalitatea dezastruoasă a lui Benedict al XVI-lea» scrie magazinul. Care adaugă: «Denunţând capitalismul deşănţat al economiei de piaţă, acest Papă are nişte obsesii mult mai pe fază cu cele ale lui Isus decât cu cele ale ierarhiei catolice care este obsedată de avort şi de mariajul gay».


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.