Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Legea profesiei de jurnalist a lui Ioan Ghise a fost respinsa de Senat
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
04.05.2011

Legea profesiei de jurnalist a lui Ioan Ghise a fost respinsa de Senat


Senatorii au respins, în şedinţa de plen de miercuri, legea profesiei de jurnalist, propunere legislativă iniţiată de senatorul liberal Ioan Ghişe. Raportul de respingere a propunerii, întocmit de Comisia pentru cultură din Senat, a fost aprobat cu 70 de voturi pentru şi şase voturi împotrivă.


''Legea jurnalistului'', initiative apartinand liberalului Ioan Ghişe, doreşte să reglementeze cadrul juridic privind desfăşurarea activităţii de jurnalist realizată de persoane fizice care ''îşi asumă voluntar responsabilitatea publică morală şi legală de a aduce la cunoştinţa cetăţenilor, prin produse jurnalistice, informaţii de interes public local, zonal, naţional sau internaţional'' şi care posedă o aşa-numită ''Carte de jurnalist'', informeaza Agerpres.


In acceptiunea propunerii, jurnalistul poate fi orice cetăţean român care are capacitatea de exercitare a drepturilor civile şi politice, care nu a fost condamnat penal, care a îndeplinit criteriile de atestare a calităţii de jurnalist (o dată la trei ani) şi care are aptitudini jurnalistice confirmate de practica jurnalistică de cel puţin doi ani. Calitatea de jurnalist se dovedeşte pe baza Cărţii de Presă, eliberată de Colegiul Naţional al Jurnaliştilor, care este un parteneriat profesional fără scop patrimonial şi asigură aplicarea unitară a normelor privind activitatea jurnalistică.


Profesia de jurnalist este definită ca ''activitatea cu caracter public a unei persoane, denumită jurnalist, ce se concretizează în conceperea, elaborarea şi redactarea de produse jurnalistice transmise printr-un mijloc de informare în masă''. De asemenea, produsul jurnalistic este o creaţie intelectuală cu regim juridic prevăzut de Legea 8/1996 privind dreptul de autor, jurnalistul beneficiind de drepturile prevăzute de legea amintită.


''Mijloacele de informare în masă au obligaţia de a asigura o totală transparenţă cu privire la proprietatea şi gestiunea produselor jurnalistice, în scopul cunoaşterii exacte de către jurnalişti şi orice persoană interesată a proprietarilor, respectiv a acţionarilor şi a intereselor economice ale acestora'', se mai arată în proiectul de lege.


Optimal Media


  

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.