Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
08.12.2009

MAI respinge suspiciunile de ștergere a imaginilor din calculatoarele secțiilor speciale

Ministerul Adminsitrației și Internelor a răspuns, astazi, suspiciunilor de ștergere a imaginilor din calculatoarele aflate in secțiile de votare special, respingând declaratiile publice potrivit carora s-a cerut prefectilor stergerea imaginilor preluate de camerele de supraveghere.


”Hotarârea de Guvern 1308 din 04 noiembrie 2009 pentru modificarea si completarea art. 10 din Hotarârea Guvernului nr. 1045/2009 privind stabilirea masurilor pentru buna organizare si desfasurare a alegerilor pentru Presedintele României din anul 2009 prevede faptul ca "fisierul cuprinzând înregistrarea video va fi salvat pe un suport optic, CD sau DVD, si va fi înaintat catre biroul electoral judetean, respectiv al sectorului municipiului Bucuresti într-un plic sigilat, pe care se aplica stampila de control a sectiei de votare si semnatura presedintelui biroului electoral al sectiei de votare, împreuna cu dosarul cuprinzând tabelele electorale utilizate si declaratiile pe propria raspundere ale alegatorilor. Birourile electorale judetene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucuresti transmit plicurile sigilate continând înregistrarile video, împreuna cu dosarele de la sectiile de votare cuprinzând listele si tabelele electorale utilizate, precum si declaratiile pe propria raspundere ale alegatorilor biroului electoral central, care le preda autoritatii electorale permanente în vederea depozitarii într-un singur spatiu, asigurat de catre Secretariatul General al Guvernului", se arată in precizările  MAI.


Documentul mai face referire la circulara Biroului Electoral Central nr. 653/c din 02.12.2009 care prevede că "presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare speciale au obligatia de a înstiinta personalul tehnic auxiliar însarcinat cu operarea mijloacelor de înregistrare video si a computerelor, ca dupa salvarea continutului fisierului cuprinzând imaginile înregistrate în ziua votarii pe suport optic, CD sau DVD, sa procedeze la stergerea lui de pe computer."


Concluzia MAI este că  prefectii nu au acces la suporturile optice pe care sunt salvate imaginile preluate de camerele video din sectiile speciale de votare.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.