Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
29.05.2012

MAI/ Sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta sub coordonarea primului ministru Victor Ponta

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) s-a întrunit, luni, la sediul Ministerului Administrației și Internelor, sub coordonarea primului ministru Victor Ponta și conducerea ministrului Administrației și Internelor, Ioan Rus, pentru a analiza situația efectelor produse de fenomenele meteorologice din ultimele zile, măsurile luate până în acest moment la nivel local și central pentru limitarea efectelor, precum și măsurile ce se impun a fi luate în contextul avertizării cod portocaliu emise pentru o parte a județelor țării.


Lucrările C.N.S.U. au avut loc în sistem videoconferință, la care au participat prefecții și reprezentanți ai autorităților publice locale din județele afectate de avertizarea cod portocaliu.


În deschiderea lucrărilor ședinței C.N.S.U., premierul Victor Ponta a cerut prefecților să ia toate măsurile necesare pentru protejarea localităților din județele pe care le reprezintă, accentuând importanța activităților de prevenire pentru evitarea pierderilor de vieți omenești și limitarea pagubelor materiale.


În cadrul conferinței de presă organizate ulterior, ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, și ministrul Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb au prezentat măsurile luate de autorități pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase.


Ministrul delegat pentru Administrație a precizat că, în cadrul ședinței, a fost făcută o evaluare a situației din zonele pentru care a fost emis cod portocaliu, subliniind că nu au fost înregistrate cazuri în care să se pună problema luării unor măsuri deosebite cum ar fi evacuarea populației. În acest context a menționat că situația creată în localitate Muereasca din județul Vâlcea ca urmare a precipitațiilor abundente, respectiv ruperea unui drum de acces, este în curs de remediere.


Totodată, ministrul Victor Paul Dobre a menționat că se acordă o atenție deosebită femeilor gravide și persoanelor cu afecțiuni care necesită intervenții periodice în unități medicale, pentru a le putea acorda ajutor în cazul în care evoluția fenomenelor meteorologice din zonele vizate de codul portocaliu ar determina îngreunarea accesului către spitale.


La rândul său, ministrul Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb, a susținut că structurile aflate în subordinea ministerului pe care îl conduce sunt pregătite să intervină pentru înlăturarea efectelor negative ale precipitațiilor abundente.


La conferință au mai participat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, și directorul științific al Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, Mary-Jeanne Adler, care au prezentat prognoze privind evoluția fenomenelor meteorologice, respectiv hidrologice, în perioada următoare.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.