Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
26.07.2010

Ministerul Agriculturii a inceput sa numeasca mortii in functii de directori

Romania, tara tuturor posibilitatilor... Recent, lucratorii Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Calăraşi au trait clipe greu de imaginat, iar cei mai slabi de ingeri au luat pastile pentru a depasi situatia. Si anume aceea ca fostul lor sef, Radu Gheorghe, decedat în urmă cu zece luni, a fost „repus in functie” de reprezentanţii Ministerului Agriculturii, în urma hotărârii unei instanţe de judecată.


Cu s-a ajuns la aceasta situatie? Radu Gheorghe a fost demis din funcţia de director economic din cadrul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Călăraşi în urmă cu un an. Era momentul cand Ministerul Agriculturii a demis 756 directori din deconcentrate.


Radu Gheorghe se numara printre ei si, nemulţumit de decizia foştilor săi colegi, a decis să conteste demersul în instanţă.


Din nefericire, dupa circa trei luni de la declansarea procesului, barbatul a decedat. Pentru ca asa se intampla in Romania, procesul nu a fost stopat, ci a mers mai departe. Si mai mult decat atat: procesul a fost castigat de fostul director, intre timp trecut in lumea dreptilor.


Reprezentanţii Direcţiei de Agricultură din Călăraşi susţin că au anunţat Ministerul Agriculturii de decesul "noului director economic ", însă nu au primit niciun răspuns, arata ralitatea.net.


Nu ştiu cum s-a creat această confuzie şi cine a generat această situaţie. Ştiu doar că numirea a fost făcută prin ordin al ministrului Agriculturii“, a declarat Nicolae Enciu, prefectul judeţului Călăraşi, citat de Adevarul.


Daniel Obadă, director al respectivei directii până în urmă cu trei săptămâni, a fost schimbat din functie prin acelasi fax prin care Radu Gheorghe fusese „numit” director economic.


A venit un ordin de la minister, transmis prin fax, prin care eu eram înştiinţat că sunt demis, iar în locul meu a fost propus pentru această funcţie un pensionar, Aurelian Dobre. Mai grav, tot atunci, în locul directorului economic era numit un mort“, a mărturisit cu năduf fostul director executiv, pentru Adevarul.


Daniel Obadă spune că a anunţat deja ministerul cu privire la numirile bizare, însă răspunsurile întârzie să apară.


Update


Am primit la redactie si punctul de vedere al Ministerului Agriculturii. Il reproducem in cele ce urmeaza.


Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale nu a emis ordin de reintegrare pentru domnul Radu Gheorghe, fost director coordonator adjunct al domeniului economic în cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi.


Domnul Radu Gheorghe a fost eliberat din funcţia publică de conducere de director executiv adjunct al D.A.D.R. Călăraşi prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 101/12.03.2009, ca urmare a stării sănătăţii functionarului public, constatată prin decizie a organelor competente de expertiză medicală. Conform acestei decizii, starea de sănătate nu îi mai permitea domnului Radu Gheorghe să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare funcţiei publice deţinute.


Astfel, DADR Călăraşi a informat instituţia centrală – MAPDR la acea vreme – cu privire la Decizia asupra capacităţii de muncă a funcţionarului şi a solicitat, conform prevederilor legale, eliberarea din funcţie a acestuia”.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.