Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
01.07.2013

Ministerul Sanatatii da vina pe ONG-uri in cazul sistarii programului de schimb de seringi. Cine va raspunde pentru explozia cazurilor de HIV?

“În legătură cu nemulţumirile publice ale unor ONG-uri referitoare la asigurarea seringilor pentru persoanele care se droghează, în vederea evitării riscului de infectare cu HIV/SIDA şi alte boli cu transmitere sangvină, informăm opinia publică că MS a alocat din timp fondurile necesare pentru achiziţia seringilor respective.


În scopul îndeplinirii acestui segment din programul de prevenţie HIV/SIDA, unitate de implementare a fost desemnat Institutul de Boli Infecţioase „Prof Dr Matei Balş”, care  a asigurat punerea la dispoziţie a ONG-urilor solicitante a seringilor necesare acestei activităţi”, se arata in comunicatul Ministerului Sanatatii.


Comunicatul mai precizeaza ca “unele ONG-uri sunt nemulţumite de seringile puse la dispoziţie atât de Institutul de Boli Infecţioase „Prof Dr Matei Balş”,  cât şi de Agenţia Naţională Antidrog şi au returnat seringile primite” dar ca “Ministerul Sănătăţii nu a avut cunoştinţă de o asemenea situaţie şi a cerut Institutului de Boli Infecţioase „Prof Dr Matei Balş” să se consulte cu ONG-urile şi să propună soluţii”.


Prin raspunsul sau, Ministerul Sanatatii se indeparteaza profund de fondul problemei, si anume raspunsul la intrebarea “cine va distribui de maine seringi pentru consumatorii de droguri?”. Este important de ce au fost cumparate seringi ce nu pot fi folosite (poate se face si o ancheta in legatura cu aceasta achizitie), dar mai important este ce se va intampla cu cei 3000 de beneficiari ai serviciilor oferite prin programul recent incheiat. Cine va raspunde, in Romania, de cresterea numarului de infectii HIV dupa incetarea serviciilor de Harm Reduction?


Petre Craciun


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.