Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
01.06.2011

Noile organigrame au ajuns pe masa ministrului Traian Igas, iar norma de hrana scade cu 80%

Listele cu disponibilizarile din MAI au ajuns pe masa ministrului Traian Igas, care le discuta impreuna cu sefii de structuri. Ieri, dupa amiaza, in minister a avut loc o intalnire cu prilejul careia s-au discutat noile organigrame pentru unele dintre structuri. Alti sefi urmeaza sa fie invitati pentru a anunta procentul de oameni care urmeaza sa plece.


Surse din institutie vorbesc despre un procent de circa 10 % de disponibilizati.


"Am primit organigramele imbunatatite. Personal si impreuna cu grupul de lucru din care fac parte sefii de arme vom analiza fiecare structura in parte, fiecare organigrama in parte", a declarat ministrul Traian Igas, citat de ziare.com.


Surse citate de Realitatea TV au aratat ca institutia cea mai afectata de procesul de restructurare este Jandarmeria, urmata de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Conform acestor surse, peste 2.000 de oameni vor pleca din fiecare dintre aceste doua structuri.


Cu acelasi prilej circa 1500 de politisti vor fi trecuti pe listele de disponibilizati. Un numar si mai mare de angajati ar urma sa plece de la Politia de Frontiera, aproximativ 1800 de oameni.


Dupa definitivarea organigramelor, acestea urmeaza a fi inaintate catre Guvern.


Ministrul Traian Igas a anuntat, cu cateva zile inainte, ca daca nu vor fi dati afara politisti, din decembrie salariile vor fi scazute, in medie, cu 30 %.


Pana atunci, conducerea ministerului a decis ca norma de hrana a personalului cu statut special sa fie redusa de la 650 lei, la circa 130-150. Ordinul aprobat de ministrul Traian Igas, la propunerea directorului Directiei Financiare, vorbeste despre recuperarea pierderii salariale din trimestrul al III-lea, in functie de rectificarile bugetare. Ordinul a provocat, deja, reactii dintre cele mai dure din partea celor doua organizatii sindicale, Sed Lex si Pro Lex. 

Tot cu data de 1 iunie, printr-un ordin al ministrului, au fost sistate toate mutarile de personal dintr-o structura in alta, pana la definitivarea noilor organigrame.


Radu Popescu

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: john

bataie de joc


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.