Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
01.11.2012

Optimal Media a adunat 5000 de volume pentru copiii de la Valea Plopului în cadrul unei campanii care a durat trei luni (VIDEO)

Campania ”Colectă de carte pentru copiii asistaţi din Valea Plopului” a ajuns la final, profesorul Petre Craciun predându-i părintelui Nicolae Tănase 5000 de volume colectate pe parcursul a trei luni de zile. Campania, inițiată de scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun, a fost derulată în perioada 1 aprilie – 1 iunie 2012, bucurându-se de o largă participare la nivel național, cei mai mulți donatori înregistrându-se în București și județul Prahova. Cărțile nu au putut fi predate până în acest moment din cauza lipsei spațiului de depozitare.


Obiectivul campaniei declanșate la data de 2 aprilie era acela de a aduna 1.000 de cărți destinate copiilor de la Valea Plopului, pentru a înlocui biblioteca ce arsese într-un incendiu din luna decembrie a anului 2011. Acest obiectiv a fost deposit, fiind adunate 5.000 de volume.


Campania declansata de Optimal Media și portalul Literatură Copii s-a bucurat de un răspuns impresionant din partea unor oameni obișnuiți, dar și a unor persoane publice. Ne-a ajutat foarte mult internetul și rețeaua de socializare Facebook, prin care informația a putut ajunge la un număr foarte mare de oameni. Din nefericire, am remarcat un răspuns extrem de anemic din partea mass-media, cu câteva excepții (TVR, Jurnalul Național, Observatorul Prahovean etc.).


Au donat cărți pentru copiii de la Valea Plopului: Tudor Mușat (Realitatea TV), care a participat și la lansarea campaniei, Maria Coman (Antena 3), scriitorii Ștefan Mitroi, Nicolae Rotaru și Petre Crăciun (care au oferit cărți cu autografe), diplomatul Florin Saghi, regizorul Marius Barna, copilul Luca Neagrău, de numai 7 ani, cântăreața Andreea Bălan. Cea mai mare donație a aparținut lui Dragoș Plămădeală, care ne-a oferit o întreagă bibliotecă de circa 1000 de cărți pentru Valea Plopului. Acesta este și motivul pentru care am propus ca biblioteca să poarte numele său.


Mihaela Mihaescu, o persoana cu dizabilitati locomotorii, presedintele Asociatiei IHTIS și mama sa, Eugenia, ne-au contactat pentru a face un cadou copiilor din asezamantul pastorit de parintele Nicolae Tanase. Mihaela, Michi pentru prieteni, este foarte activa in spatiul vitrual, are un site foarte bine realizat si, evident, pagina de Facebook. Asa se face ca a descoperit campania noastra pe blogul Vremuri vechi si noi, spunandu-ne ca doresc sa doneze un numar de 70 de carti si un calculator pentru Valea Plopului.


120 de copii din clasele I-IV ale Școlii Generale nr. 149 din sectorul 3, București au donat 300 de carti, deosebit de frumoase, în cadrul campaniei „O carte pentru Valea Plopului”. Acțiunea a avut loc la inițiativa învățătoarei Irina Ștefan.


GRUPUL SCOLAR VICTOR SLĂVESCU din Ploiești a participat la Campania “O carte pentru Valea Plopului” iniţiată de portalul LITERATURĂ COPII şi agenţia de ştiri OPTIMAL MEDIA. Elevii grupului au adunat peste 300 de cărți destinate copiilor din comunitatea de la Valea Screzii, efortul lor adăugându-se celui al celorlalte şcoli, licee sau persoane fizice din România.


Elevii clasei a II-a de la Şcoala Generală Sfinţii Trei Ierarhi din Bucureşti s-au alăturat şi ei micilor donatori de carte pentru copiii de la Valea Plopului. Vineri, în ultima zi de şcoală înainte de vacanţă, scriitorul Petre Crăciun s-a întâlnit cu elevii învăţătoarei Liliana Onofrei, care i-au înmânat iniţiatorului campaniei Optimal Media şi Literatură Copii mai multe cărţi, jucării, dar şi felicitări desenate chiar de mâna lor.


Au mai dotat cărți: Ilinca Palade, Corina Enache, Virgil Andronescu, Carmen Tudorache, Adrian Băncuţă, Costin Florian Miron, Georgeta Stoica, Maria Lazarescu, Alina Elena Hapciuc, Iasi, Florica Negru, din Turnu Magurele, Teleorman, Editura Sf. Mina, din Iasi etc.


Afișul de campanie care a circulat în mediile virtuale a fost realizat de Editura Ministerului Administrației și Internelor.


Mulțumiri pentru sprijinul acordat: Asociației PRO VITA Valea Plopului (părintelui Nicolae Tănase și doamnei prof. Maria Tănase), Asociației Internaționale pentru Prevenirea Criminalitatii și Politici de Securitate (domnul dipl ec. Petar Nenov), SC CHIVARAN COM - Valenii de Munte (domnului Gabriel Chivăran), IPA - Regiunea 5 Bucuresti (domnului prof. univ, dr. Daniel Torje), RO MEDIA STORY, domnului Tudor Gheorghe, pentru dreptul a de a utiliza melodia LUMINĂ LINĂ.


În cadrul campaniei au fost realizate un spot de 30 de sec. și un film de 6 minute, pentru finalizarea campaniei. Echipa de realizare a celor două materiale video: scenariu și regie – Petre Crăciun, imagine – Robert Cilincă, foto – Tania Cilincă, montaj – Mădalin Cristescu (spot) și Robert Cilincă (film final campanie). Ambele pot fi vizionate pe contul de YouTube al companiei Optimal Media Solution sau pe site-ul www.optimalmedia.ro.


Optimal Media 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.