Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
10.12.2009

Patapievici tulbură apele politice, invocând casete cu scene erotice, cu un personaj PSD in distribuțieAlegerile au trecut. Am crezut că vom scăpa de atacurile sub centura la care strategii de campanile au apelat în aceste săptămâni. Ne-am inșelat. Cel care tulbură din nou aceste ape și așa destul de murdare nu mai este un membru al staff-ului vreunuia dintre candidați, ci un reprezentant al statului roman, un intelectual, directorul Institutului Cultural Roman, Horia Roman Patapievici.


Acesta afirma, intr-un interviu acordat presei spaniole, ca presedintelui Traian Basescu i-a fost oferita o caseta in care Mircea Geoana apare in ipostaze mai mult decat indecente, dar acesta nu a vrut sa o foloseasca in campania electorala.


"Nu cred ca Basescu a lovit copilul, ci cred ca doar l-a impins. Greseala sa a fost ca nu a negat imediat. A fost un pic ca in cazul lui Bill Clinton, in chestiunea cu sexul oral... Apropo, stiu din surse sigure ca lui Basescu i-a fost oferita o caseta cu Mircea Geoana facandu-i-se sex oral si a refuzat sa o foloseasca impotriva lui. Este un om cinstit, credeti-ma", declara Patapievici, in cadrul unui interviu acordat La Vanguardia, preluat de ziare.com.


Afirmația directorului ICR este gravă din mai multe puncte de vedere.


In primul rând, domnia sa este un oficial al statului care nu își poate permite să facă o astfel de declarație exact in ziua alegerilor.


În al doilea rând, Patapievici nu a deținut nicio calitate personală in cadrul staff-ului de campanie al președintelui, iar in Legea nr. 356 din 11 iulie 2003 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Institutului Cultural Român nu am găsit, deși am căutat cu atenție, niciun articol prin care această instituție să fie abilitată pentru propagandă electorală. 


În fine, Traian Basescu a lasat sa se inteleaga la OTV ca detine o caseta compromitatoare despre contracandidatul sau la presedintie, Mircea Geoana, dar și-a atenționat colegii să nu facă uz de ea. "Discutam dupa alegeri.... Nu, si va pot spune ca am atentionat staff-ul meu ca daca o folosesc, imi retrag candidatura. Luni, eu i-o dau lui Mircea Geoana. Este o problema interna a PSD, ei se filmeaza unii pe altii si se vand mai apoi", a declarat presedintele Traian Basescu vineri, 4 decembrie, la OTV. Prin urmare, nici nu poate fi vorba despre o intenție din partea președinției, fapt confirmat astăzi chiar de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Administrației prezidențiale.


Și atunci ne punem intrebarea de ce a recurs Patapievici, un oficial al statului român, la un gest atât de greu de înțeles. "Sunt unul dintre intelectualii lui Basescu", a declarat directorul ICR, ceea ce nu explică gestul.


"Stiu ca a existat o caseta, nu stiu ce contine. Presedintele a facut referire la ea. Nu am utilizat-o, pentru ca ar fi fost un atac murdar si noi nu am apelat la asemenea tactici...", a declarat consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu.


"Patapievici e obsedat, umbla cu porcarii, este o minciuna ordinara. Basescu nu mi-a dat nici un semn, nici inainte, nici dupa alegeri ca ar detine un asemenea film", a afirmat, la rândul său, și Mircea Geoană.


Căutat de jurnaliștii televiziunilor de știri, oficialul roman nu a răspuns la telefon pentru a putea proba acuzele pe care le-a adus liderului social-democrat.


Mai mulți lideri de opinie și oameni politici au cerut demisia directorului Institutului Cultural Roman.


Petre Crăciun


 


 captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.