Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
17.07.2011

Patru lăzi cu focoase au fost furate, in judetul Giurgiu, dintr-un tren încărcat cu armament

Trenul se deplasa de la Braşov spre Bulgaria, iar dispariţia armamentului a fost descoperită de jandarmi şi de angajaţii CFR, la graniţa cu Bulgaria.


Potrivit unor informatii publicate de Jurnalul National, furtul armelor, care proveneau de la o fabrică din judeţul Braşov, a fost constatat la Giurgiu, când s-a descoperit că sigiliul vagonului în care se aflau armele a fost rupt. Armamentul era pazit de zece jandarmi, iar furtul pare a se fi produs in apropiere de Giurgiu, posibil in localitatea Stanesti.


"Ancheta în desfăşurare este a Parchetului Militar, IJP Poliţie Giurgiu efectuează activităţile specifice pentru prinderea cu operativitate a făptaşilor”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IJP Giurgiu, Mirela Gheţa.


La ora actuala toti cei zece jandarmi sunt audiati in vederea stabilirii conditiilor in care s-a produs furtul de armament.


Conform unor surse judiciare, citate de Mediafax, trenul care transporta obiecte cu specific militar era un transport privat, nefiind necesară informarea autorităţilor în legătură cu deplasarea şi cu ruta urmată.


"S-a aplicat procedura standard pentru acest tip de situaţii, am sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti şi mai multe, deocamdată, nu putem spune fiind vorba de o anchetă în derulare", a declarat duminică, la Giurgiu, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, maior Niculae Magercu, citat de Antena 3.


La randul sau, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, locotenentul Florin Culea, a anunţat că la nivelul IGJR a fost creată o comisie pentru a studia cum s-a produs dispariţia componentelor militare şi dacă este nevoie vor fi aplicate sancţiuni.


Marius Militaru, purtător de cuvânt al MAI, a declarat într-o conferinţa de presă că elementele care au fost furate nu sunt periculoase, pentru că ele fac parte dintr-un sistem: "În mod integrat, pot prezenta un pericol, dar nu separat". MIlitaru a mai adaugat ca nu pot fi comunicate mai multe detalii în acest moment. (Foto: antena3.ro)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.