Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
09.11.2012

Pentru prima data în istoria sa, INTERPOL-ul și-a ales ... o presedinta

Cea de-a 81-a Adunare Generală  INTERPOL  s-a încheiat ieri la Roma, cu alegerea delegaților în Comitetul Executiv și a noului președinte al organizației, pentru un mandat de 4 ani, în persoana doamnei Mireille Ballestrazzi, director central adjunct al poliției judiciare franceze, care a fost, în ultimii trei ani, membră a Comitetului Executiv Interpol  ca vicepreședinte pentru Europa.   


Este pentru a doua oară în istoria postbelică a Interpolului când în fruntea organizației este ales un polițist francez, după Ivan Barbot, fost președinte în perioada 1988-1992, dar este pentru prima dată când o femeie câștigă încrederea și voturile polițiștilor din toată lumea pentru acest post de onoare.


Doamna Ballestrazzi este cel de-al 26-lea președinte al Interpolului, de la înființarea acestei organizații în 1923, și cel de-al 18-lea după renașterea sa în 1945.


În primul său discurs în calitate de președinte, doamna Ballestrazzi a spus că încearcă un sentiment de mare mândrie și bucurie pentru că a fost aleasă ca președinte al INTERPOL și așteaptă cu nerăbdare  să servească toate cele 190 state membre într-un “spirit infailibil pentru a promova cooperarea reciprocă și solidaritatea”. “Sunt pe deplin angajată față de rolul fundamental pe care INTERPOL trebuie să-l joace în cooperarea globală polițienească. Prin crearea Complexului Global pentru Inovație INTERPOL, organizația s-a plasat singură în fruntea procesului de înnoire pe care voi continua să-l sprijin pe deplin. Nu există nicio îndoială că această direcție va deschide noi perspective pentru INTERPOL și țările sale membre din toată lumea pentru a înfrunta împreună schimbările de azi și de mâine.”


Secretarul General INTERPOL Ronald K. Noble a felicitat-o pe președinta Ballestrazzi considerând numirea sa ca un alt exemplu al evoluției INTERPOL și reflectând rolul activ al atâtor bărbați și femei în cadrul comunității internaționale de aplicare a legii.


“În calitatea sa de cea mai marre organizație polițienească, este esențial ca rolul de lider al INTERPOL  să ofere cea mai bună politică și expertiză tuturor celor 190 țări membre pentru a corespunde nevoilor lor ,” a spus dl. Noble. “Numirea lui Mireille Ballestrazzi ca președinte al INTERPOL vine într-o vreme în care țările se adaptează la realitățile naturii schimbătoare a crimei organizate transnaționale din secolul 21. Ea vine cu o experiență neprețuită în colaborarea polițienească transfrontalieră, precum și cu abilități de lider și aștept cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu ea pentru a asigura că INTERPOL continuă să ofere răspunsuri inovative care să corespundă nevoilor țărilor noastre membre” a adăugat șeful INTERPOL.


Aducându-i un călduros omagiu președintelui Khoo Boon Hui din Singapore, dl. Noble a spus că acesta va rămâne drept  ‘un campion și forța motrice a cooperării polițienești internaționale’.


În Comitetul Executiv al organizației au mai fost aleși Alan Bersin, asistent al secretarului pentru afaceri internaționale din cadrul Departamentului Securității Interne al S.U.A. (ca vicepreședinte pentru cele două Americi), Nobuyuki Kawai, directorul Departamentului Crimă Organizată al Academiei Naționale de Poliție din Japonia (vicepreședinte pentru Asia), Abdelkader Kara Bouhadba, comisar divizionar de poliție, directorul poliției judiciare din Algeria (delegat pentru Africa), Bob Paulson, comisar șef în Poliția Regală Canadiană (delegat pentru cele două Americi), Jong Yang Kim, șeful Biroului Central Național Interpol din Seul, Coreea de Sud (delegat pentru Asia), generalul de brigadă Saoud Abdallah Al-Mahmoud, Directorul Departamentului Cooperării Internaționale din Ministerul de Interne al Qatarului  (delegat pentru Asia) și Filippo Dispenza, general de brigadă în Poliția națională italiană (delegate pentru Europa).


În timpul reuniunii, cei peste 1000 de delegați din aproape 170 țări au adoptat o serie de rezoluții, menite să construiască un cadru modern pentru o acțiune colectivă, referitoare la pirateria maritimă, traficul ilicit cu proprietăți culturale, Programul INTERPOL pentru combaterea traficului de bunuri ilicite, Documentul de călătorie INTERPOL și cibercriminalitate.


O inițiativă inovatoare a INTERPOL pentru a sprijini securitatea și siguranța Cupei Mondiale FIFA 2022 din Qatar și alte evenimente sportive majore din următorii 10 ani a fost de asemenea lansată, conform unui acord încheiat cu Comitetul Suprem Qatar 2022, proiect în valoare de 10 milioane dolari SUA.


Delegații la Adunarea Generală au încheiat evenimentul prin alegerea locului următoarei reuniuni la Cartagena, Columbia și prin selecționarea principatului Monaco drept locul de desfășurare a celei de-a 83-a sesiuni în 2014, care va marca cea de-a 100-a aniversare a primului Congres Internațional de Poliție Judiciară.


Ioan Hurdubaie

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.