Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
13.09.2012

Politie/ AFIS Printrak Bis si sistemul de recunoastere faciala Imagetrak sunt nefunctionale

Politistii nevoiti sa se reintoarca la metodele lui Ceacanica


Doua dintre bazele de lucru cele mai importante ale Politiei Romane, AFIS 2000 si Sistemul de recunoaştere facială Imagetrak nu mai sunt functionale de circa trei luni, ingreunand foarte mult activitatea practica a politistilor.


Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat pentru Antena 3 ca politia a luat legatura cu reprezentantii firmei care au implementat sistemele si ca acestia depun eforturi pentru remedierea situatiei, dar ca acest lucru nu s-a realizat inca. Dusa a precizat ca s-au declansat si proceduri pentru o noua licitatie in vederea achizitionarii unor noi echipamente.
„Au fost cateva piese care s-au ars si o defectiune a softului”,  a declarat pentru Antena 3 chestorul Gabriel Vasile Tîru, seful Institutului de Criminalistica.


Sistemul automat de identificare a amprentelor digitale (AFIS 2000) a fost implementat de către Poliţia Română încă din anul 1996 şi a marcat un pas important pe linia modernizării poliţiei tehnico-ştiinţific.  Potrivit site-ului Politia Romana, „noul sistem AFIS PRINTRAK BIS (Printrak Biometric Identification System) este fabricat în S.U.A. de concernul Motorola – Printrak, fiind vârful de gamă în tehnologia identificării biometrice şi reprezentând ultima versiune în examinarea dactiloscopică.” Sistemul AFIS PRINTRAK BIS a devenit operaţional la nivel naţional în cursul lunii iulie 2007 si este considerat a fi unul dintre cele mai moderne din lume.


Cel de al doilea sistem recunoaştere facială Imagetrak este un soft integrat care stochează şi examinează fotografii de semnalmente, date antropometrice, semne particulare şi date despre fapta şi modul de operare, în scopul identificării unor categorii de persoane care au săvârşit fapte penale şi al clarificării unor aspecte de interes operativ în activitatea Poliţiei şi altor unităţi din cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor.


Pana la remedierea defectiunilor, politistii criminalisti se pot reintoarce (ceea ce si fac) la metodele si mijloacele de pe vremea vestitului colonel Dumitru Ceacanica, criminalistul de geniu al Politiei. Atunci, verificarile se faceau manual, prin luarea la mana a tuturor fiselor dactiloscopice din arhiva.


Petre Craciun


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.