Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
01.02.2018

”Povestea de vineri cu Petre Crăciun” - 52 de povești în lectura autorului


Scriitorul de literatură pentru copii Petre Crăciun va oferi publicului, timp de un an, în lectură proprie, câte o poveste înregistrată video.
Proiectul se numește ”Povestea de vineri cu Petre Crăciun” și este realizat în colaborare cu directorul de imagine Robert Cilincă (imaginea și montajul).
Vreme de 52 de săptămâni, Petre Crăciun va citi câte o poveste sau un basm din cărțile sale: ”Basme”, ”Basme pentru familia mea”, ”Povești din Țara copiilor fericiți” și antologia ”Cartea basmelor”, toate apărute la Editura Zorio în ultimii cinci ani.
Înregistrările (cu durata de 15-20 minute) vor fi postate vineri, la ora 16.00, pe portalul Literatură Copii (
www.literaturacopii.ro), pe site-ul de autor www.petrecraciun.ro și pe cele două pagini de Facebook ale scriitorului.
Joi, 1 februarie, de ”Ziua Internațională a Cititului Împreună”, a fost oferită publicului ”Țara copiilor fericiți”, din volumul ”Povești din Tara copiilor fericiți”, Ed. Zorio, 2017.
Imaginile din generic aparțin ilustratoarei Ancăi Smărăndache, care a semnat grafica pentru cinci volume ale autorului.
”Proiectul ”Povestea de vineri” s-a născut în urma sutelor, poate miilor de întâlniri pe care le-am avut cu copiii din România sau din afară. Am văzut că ascultă fermecați poveștile spuse chiar de mine și m-am gândit că trebuie să găsesc o formulă pentru a aduce bucurie unui număr cât mai mare de copii. Neavând posibilitatea fizică de a ajunge în toate casele, am găsit cu cale că aceasta este cea mai bună modalitate de a mă întâlni cu cei mici. Este o muncă dificilă, dar pentru că îmi iubesc foarte mult cititorii, ea trebuie dusă până la capăt. Îi mulțumesc lui Robert Cilincă pentru că mă susține în acest proiect de suflet, absolut unic în România. La capătul acestui ”an de poveste”, vom avea înregistrate toate basmele și poveștile scrise de mine până în acest moment”, a declarat scriitorul Petre Crăciun.
Proiectul este susținut de Editura Zorio, cea care publică volumele autorului.
*
Petre Crăciun este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala literatură pentru copii și tineret. În anul 2016 a primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru volumul ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor” (la secțiunea ”Carte pentru copii”).
A publicat 19 volume pentru copii, cele mai cunoscute fiind: ”Basme”, ”Fetița din Floare” (tradusă și în engleză), ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor”, ”Povești din Țara copiilor fericiți”, ”Basme pentru familia mea”, ”Taina ghemului de ață”, ”Cruciada pisicilor” sau ”Cu Moș Crăciun în Țara copiilor neîncrezători”.
A fost invitatul României la Târgul de carte pentru copii de la Bologna (în 2016) și a participat, la invitația ICR Istanbul, la Festivalul de literatură Tanpinar, din Turcia (2017).
Este președintele juriului concursului de creație literară pentru elevi ”Tinere condeie” (organizat de Ministerul Educației), a inițiat portalul Literatură Copii și este prezent la sute de întâlniri cu copiii de pretutindeni.
Editura Zorio
Contact: 0747779034,
www.petrecraciun.ro


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.