Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
08.02.2011

Pro Lex: Acţiunile de la Siret, Stamora-Moraviţa, Nǎidaş – reprezintǎ episodul „sacrificarea pionilor”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex considera ca acţiunile de la Siret, Stamora-Moraviţa, Nǎidaş reprezintǎ episodul sacrificarea pionilor” si ca atenţia mass-media se concentreazǎ pe corupţia provenitǎ din micul trafic.


“Contrar percepţiei publice, sub aspectul sumelor obţinute, înainte de aderarea la U.E. vǎmile de interior erau mai importante decât vǎmile de frontierǎ, iar dupǎ intrarea în U.E., accizele sunt mai importante decât vǎmile. Sumele pot proveni din colecta zilnicǎ a micului trafic şi a mǎrfurilor subevaluate cantitativ sau valoric, precum şi din diferenţa de încadrare tarifarǎ. De asemenea, sume importante de bani sunt plǎtite sub formǎ de abonament sau finanţare a campaniilor electorale”, se arata intr-un comunicat al Pro Lex remis redactiei Optimal Media.


Sume colectate printr-un sistem organizat cu destinaţie cǎtre persoane care finanţeazǎ partidul


Documentul mai arata ca sumele sunt colectate printr-un sistem organizat şi centralizat cu destinaţie cǎtre persoane care finanţeazǎ partidul, prin excepţie, cǎtre persoane politice conform negocierii în cadrul partidului.


Pro Lex apreciaza ca elemente care au favorizat sau au contribuit la buna funcţionare a sistemului sunt: promovarea temporarǎ a şefilor de turǎ, şefilor de vamǎ (a se vedea cazul vǎmii Halmeu) şi directorilor de regionale; permutǎri de lucrǎtori vamali prin îndepǎrtarea unora şi aducerea altora; aducerea în funcţii de conducere a unor persoane ce nu aveau cunoştinţe în ceea ce priveşte legislaţia vamalǎ; mutarea lucrǎtorilor vamali fǎrǎ decontarea cheltuielilor de deplasare sau cazare; îndepǎrtarea, schimbarea din funcţii sau destituirea lucrǎtorilor vamali care au descoperit fraude sau nereguli sǎvârşite de firme protejate.


Mijloace de protecţie a sistemului sunt:  şefii profesionali, persoane importante în politicǎ, procurori, instituţii în subordinea cǎrora se afla ANV, mass-media.


Schema logicǎ a persoanelor implicate în sistemul piramidal


- „Pionii” – lucrǎtori vamali;


- ”Caii” – colectorii –  şefi de turǎ, şefi de vamǎ, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vǎmi),etc.


- „Nebunul” sau coordonatorul, persoana indispensabilǎ liderul de sindicat (a se vedea stenograma înregistrǎrii telefonice publicatǎ în România Liberǎ) şi/sau director ANV


- „Tura” – şeful ANV şi directorii direcţiei supraveghere vamalǎ, proceduri, resurse umane


- „Regina” – partidul politic, membrii importanţi din partid care pot decide numirea şefului şi directorilor ANV şi ANAF


- „Regele” - ?


Unele persoane au promovat, ocupând mai multe roluri pe tabla de şah


Comunicatul Pro Lex ne atrage atentia ca cǎ toate persoanele ce au îndelinit aceste funcţii au fost implicate în fapte de corupţie, dar “unele persoane au promovat, ocupând mai multe roluri pe tabla de şah”.


“O parte dintre aceste piese au fost prezentate în mass-media, de-a lungul timpului, cu dovezi materiale, însǎ au rǎmas doar ştiri de presǎ, fǎrǎ o finalitate sub aspectul tragerii la rǎspundere. Ar trebui urmǎritǎ ascensiunea politicǎ şi în funcţia publicǎ a unor persoane care au ocupat funcţii în schema logicǎ prezentatǎ mai sus.


Cazul autodenunţului de la Vama Halmeu reprezintǎ trecerea la un alt nivel al piramidei. Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex” fǎcut mai multe sesizǎri cu privire la neregulile din sistemul vamal, însǎ, pânǎ la aceastǎ datǎ au avut imunitate totalǎ”, se mai arata in comunicatul citat.


“Sumele colectate reprezintǎ un procent foarte mic în comparaţie cu profitul rezultat din neplata drepturilor vamale, iar paguba la bugetul de stat nu poate fi evaluatǎ în cifre. Renunţarea numai la acest sistem de colectare ar fi fost suficient sǎ acopere sumele de bani economisite prin reducerea veniturilor bugetarilor şi pensionarilor. România nu este pregǎtitǎ pentru schimbare, presa nu este dispusǎ sǎ prezinte numele pieselor importante de şah, sistemul de represiune este funcţional şi, pentru siguranţa fizicǎ, nu sfǎtuim pe nimeni sǎ încerce sǎ completeze tot puzzle-ul. Ceea ce ajunge la populaţie este doar ceea ce rezultǎ din dispute politice, dar, de cele mai multe ori, cu finalitate doar sub aspectul ascensiunii sau decǎderii politice. Prin excepţie, pot fi sacrificaţi „pionii”, rareori „caii” şi niciodatǎ alte piese”, este concluzia Pro Lex. (Foto: romanialibera.ro)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.