Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
15.06.2010

Protestatarii au blocat Bulevardul Izvor si ameninta ca vor intra in Palatul Parlamentului

Protestatarii au rupt lanţul uman format în jurul Parlamentului şi au ieşit în stradă, mai multe maşini şi autobuze blocate printre sindicalişti fiind obligate să întoarcă, în urma acţiunii Poliţia Rutieră închizând Bulevardul Izvor pentru siguranţa cetăţenilor.


Protestatarii au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă, Poliţia a închis Bulevardul Izvor


Subcomisarul Daniel Piştea de la Brigada de Poliţie Rutieră- Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii au închis Bulevardul Izvor pentru siguranţa cetăţenilor, astfel că sindicaliştii au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă pentru a protesta.


Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a spus că jandarmii au format baraje de ordine publică în jurul sindicaliştilor, precizând că forţele de ordine nu vor interveni pentru a-i îndepărta pe manifestanţi din stradă.


El a precizat că recomandă şoferilor să evite zona Palatului Parlamentului, dinspre Parcul izvor, unde între 500 şi 800 de persoane au blocat strada într-o acţiune spontană.


Porţiunea din zona intrării spre Camera Deputaţilor este plină de oameni, forţele de ordine fiind obligate să inchidă circulaţia, iar maşinile surprinse în trafic în zonă fiind întoarse din drum.


După ce oamenii au ieşit în stradă, un cordon format din aproape 40 de forţe de ordine au blocat strada în dreptul intrării în Camera Deputaţilor, astfel că manifestanţii sunt acum pe carosabil dar separaţi unii de alţii prin cordonul de jandarmi.


Protestatarii strigă "Intrăm peste ei" şi "Revoluţie".


Lanţul uman rupt în urma unui incident legat de fotografia lui Traian Băsescu


Lanţul uman de la Palatul Parlamentului s-a rupt după ce mai mulţi protestatari s-au certat pe o fotografie a lui Traian Băsescu, iar o femeie a reuşit să ia această poză, pe care a rupt-o şi apoi i-a dat foc.


Un bărbat care protesta în zona Parcului Izvor avea asupra lui o fotografie a preşedintelui Traian Băsescu, poză pe care era scris un mesaj împotriva acestuia.


O femeie aflată în apropiere a vrut să îi ia fotografia, iar bărbatul s-a opus, moment în care au intervenit şi alte persoane, dar şi jandarmi.


Femeia a reuşit să smulgă fotografia din mână bărbatului, a rupt-o şi i-a dat foc, moment în care protestatarii aflaţi în zonă au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă.


Patru protestatari au cerut ajutor medical la Ambulanţa Bucureşti


Patru persoane, prezente la protestul de marţi de la Palatul Parlamentului, au primit îngrijiri medicale de la echipa medicală a Ambulanţei Bucureşti care asigură asistenţă de urgenţă, după ce au reclamat ameţeli şi cefalee.


La Palatul Parlamentului, unde peste 3.000 de oameni protestează în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură, sunt prezente echipaje SMURD şi ale Ambulanţei Bucureşti.


Medicul Gabriela Mălureanu, coordonatorul echipei medicale prezente la faţa locului, a declarat pentru MEDIAFAX, că este vorba de trei femei şi de un bărbat, de vârste diferite.


Astfel, o femeie s-a prezentat la medici cu hipertensiune arterială şi cefalee, alta cu cefalee şi vertij, iar o tânără de 29 de ani a leşinat.


Bărbatul care a cerut ajutorul medicilor a reclamat probleme mai vechi la un genunchi, care s-au acuzatizat din cauza statului în picioare la protest, lui fiindu-i pusă o faşă elastică.


Protestatari: Dacă nu trece moţiunea, intrăm peste ei


Protestatarii au început să ameninţe, strigând că dacă moţiunea nu trece, la ora 16.00, intră "peste parlamentari".


"Intrăm peste ei" strigă cele trei mii de persoane care au format lanţul uman în jurul Palatului Parlamentului.


Mai mulţi protestatari au forţat una din intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor


Sindicaliştii care protestează, marţi dimineaţă, la una din intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor au încercat să forţeze poarta de acces, trăgând de gard şi aruncând cu apă în jandarmii şi poliţiştii care păzesc zona din curtea instituţiei.


Câţiva protestatari s-au grupat în faţa porţii, de care au început să tragă pentru a forţa intrarea, strigând la forţele de ordine. Nemulţumiţi că nu au reuşit forţarea porţii de acces, sindicaliştii au scos sticle cu apă, cu care i-au stropit pe jandarmii şi poliţiştii aflaţi în curtea instituţiei.


Incidentul a fost stins la scurt timp de la declanşare, protestatarii renunţând la acţiune.


La intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor protestează sindicalişti de la CNSLR Frăţia şi BNS, dar şi alte persoane care s-au alăturat mitingului organizat de confederaţii.


Mii de sindicalişti au format lanţul uman în zona Parcului Izvor, sute de bucureşteni îi urmăresc


În lanţul uman s-au adunat deja sindicalişti din diferite federaţii, fiind prezenţi funcţionari publici, cadre medicale, cadre didactice, angajaţi de la Poşta Română.


Oamenii sunt veniţi din toate judeţele ţării, ei având pancarte pe care sunt scrie numele sindicatului pe care îl reprezintă şi zona în care activează.


Protestatarii au bannere pe care scrie "Jos dictatorul, jos Guvernul", "Opriţi genocidul", "Dacă nu votaţi cu noi, sunteti egali cu un gunoi", "Demisia" şi strigă "Jos Guvernul Boc" şi "Ruşine să vă fie".


Sute de persoane stau de partea cealaltă a trotuarului, la Parcul Izvor, urmărind acţiunea sindicaliştilor sau încercând să li se alăture.


În zona Parcului Izvor se circulă cu dificultate, mai mulţi poliţişti dirijând traficul.


La capătul lanţului uman sunt aproximativ 20 de jandarmi şi mai multe maşini de intervenţie ale Jandarmeriei.


Mii de oameni s-au adunat, marţi, la Palatul Parlamentului, unde urmează să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură. Protestatarii scandează "Votaţi moţiunea", "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi împart flyere pe care sunt scrise mesaje de îndemnare la votare în favoarea moţiunii.


Grupuri de sindicalişti continuă să vină la Palatul Parlamentului, la cele trei puncte de protest, de la Parcul Izvor, Calea 13 Septembrie şi cea de la intrarea aflată în intersecţia bulevardelor Naţiunilor Unite şi Libertăţii. (Foto: gandul.info)


Sursa: Mediafax

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.