Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Raportul Institutului ”Ovidiu Șincai” îl face vinovat pe Mircea Geoană și nu îi dă nicio șansă în viitor
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
17.01.2010

Raportul Institutului ”Ovidiu Șincai” îl face vinovat pe Mircea Geoană și nu îi dă nicio șansă în viitor

”Avantajul strategic câştigat ca urmare a realizării coaliţiei PSD-PNL-UDMR a fost irosit de Mircea Geoană, în primul rând ca urmare a relaţiei sale controversate şi misterioase cu Sorin Ovidiu Vântu”, este concluzia la care a ajuns ”Raportul de analiză Ce înseamnă? Ce urmează? Ce facem? Raport asupra alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie 2009”, elaborat de Institutul Ovidiu Șincai, publicat in aceste zile și prezentat de Adrian Severin.


Raportul face o analiză extrem de severă modului in care s-au pierdut alegerile prezidențiale, dând exemplu situația din anul 1996, când, deţinând acelaşi avantaj al unei largi susţineri politice în faţa unui contracandidat izolat, Emil Constantinescu, spre deosebire de Mircea Geoană, nu a comis erori strategice şi a devenit, simplu, preşedinte al României.


Un loc destul de important în economia studiului îl deține capitolul ”Erori personale ale lui Mircea Geoană”.


”Vizita lui Mircea Geoană la locuinţa lui Sorin Ovidiu Vântu, la miezul nopţii, chiar înainte de dezbaterea finală, a şocat opinia publică prin excentricitatea şi duplicitatea comportamentului unui candidat prezidenţial, validând astfel întregul construct de imagine al lui Traian Băsescu şi al PD-L. (...) Relaţia lui Mircea Geoană cu Sorin Ovidiu Vântu şi vizita „de relaxare” în toiul nopţii a avut un impact electoral decisiv, costând cca 400 000 de voturi”, concluzionează raportul.  


Autorii documentului ajung la concluzia că, la 6 decembrie, electorii au preferat certitudinea continuării conflictelor politice cu Traian Băsescu incertitudinilor legate de relaţiile lui Mircea Geoană cu personaje controversate, cum ar fi SO Vântu.  Concluzia acestei experienţe este că frica, oboseala şi repulsia faţă de o stare perpetuă de conflict a fost învinsă de ura faţă de bogăţia presupus dobândită prin mijloace dubioase, asociată cu teama că viitorul preşedinte este controlat de cei care s-au îmbogăţit astfel.


Raportul nu ii dă nicio șansă lui Geoană nici in viitor, în perspectiva alegerilor din partid și a celor prezidențiale de peste cinci ani.


”Mircea Geoană nu va putea fi, practic, candidat pentru alegerile din 2014, în condiţiile în care în 2009 a pierdut din cauza propriilor greşeli şi vulnerabilităţi, deşi a avut în sprijin cea mai largă coaliţie de susţinere din istoria ultimelor trei alegeri prezidenţiale. Vulnerabilităţile sale după prezidenţialele din 2009 nu vor putea fi estompate de timp şi sunt aproape imposibil de compensat prin alte mijloace în construcţia unei noi candidature”, mai putem citi in raport.


Fundatia Institutul "Ovidiu Sincai" are in frunte un Consiliu Director, cu Adrian Nastase, in rolul de presedinte al Consiliului Director  și Adrian Severin, vicepresedinte al Consiliului Director, și director coordonator al Institutului "Ovidiu Sincai".


Raportul a fost publicat intr-un moment în care s-au înmulțit criticile lui Năstase la adresa lui Geoană și este dată ca tot mai sigură inscrirea fostului premier din perioada 2001-2004 in cursa pentru șefia partidului.


Petre Crăciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.