Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
06.04.2013

Redactia de limba romana de la Radio Ucraina International desfiintata de la 1 aprilie

Compania Nationala de Radiofuziune din Ucraina a anuntat desfiintarea redactiei de limba romana de la Radio Ucraina International. Cei 12 redactori romani, angajati ai redactiei, au aflat vestea in ziua de 1 aprilie. Zilnic, redactorii romani realizau patru ore si jumatate de emisiuni in limba romana, emisiunile lor fiind receptionate in toate zonele locuite de romani din Ucraina.


Prezenti la cea de a IV-a editie a Forumului Jurmalistilor Romani de Pretutindeni, care se desfasoara intre 5-7 aprilie in Valea Timocului, redactorul-sef Vitaie Zagrea si Carolina Jitaru, redactor, au anuntat in plenul forumului decizia companiei. l


Potrivit celor doi redactori, propunerea urmeaza sa fie analizata de Comitetul de Stat pentru Radio si Televiziune, iar daca propunerea va fi aceptata, desfiintarea devine operabila cu data de 31 iunie.


Pana in acest moment, 20 de organizatii neguvernamentate din Ucraina au semnat un protest pe care l-au trimis la presedintele tarii, Victor Ianukovici.


Costurile pentru plata celor 12 redactori sunt de circa 20.000 de euro pe an, fiind greu de crezut ca motivul desfiintarii este cel economic.


In randul jurnalistilor de la Carnauti exista teama ca si redactiile de limba germana si engleza de la Radio Ucraina International ar urma sa fie desfiintate.


Presedintele Forumului, Romeo Couti, a anuntat ca, la TVR, desi au fost disponibilizati circa 1000 de oameni, nu a fost concediat niciun jurnalist din redactiile pentru minoritatile nationale.


Forumul Jurmalistilor Romani de Pretutindeni va emite, in aceasta seara, un comunicat oficial prin care isi va manifesta protestul fata de aceasta intentie.


Petre Craciun (Donji Milanovat, Serbia)

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.