Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
24.03.2011

Revista Kamikaze va publica documente obținute de către WikiLeaks din mediul diplomației americane

De săptămîna viitoare, Revista Kamikaze va publica documente obținute de către WikiLeaks din mediul diplomației americane. In acest sens, Revista Kamikaze a incheiat un parteneriat cu Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI), care deține, în exclusivitate, toate documentele WikiLeaks referitoare la România.


Conform CRJI, este vorba de aproximativ 1.200 de telegrame diplomatice, pentru anii 2000-2010, trimise la Washington. Cele mai multe dintre aceste telegrame au fost trimise de Ambasada SUA de la București, dar există documente expediate și de alte entități diplomatice, noteaza site-ul kamikazeonline.ro.


Intr-un dintre telegrame, se se rezuma informatiile oferite de un cunoscut jurnalist care făcea vizite dese și neoficiale la Ambasada SUA din capitala României.  Acesta spunea functionarilor de la ambasada ca suspendarea lui Traian Băsescu de către Parlament nu ar fi fost opera lui Ion Iliescu și a lui Viorel Hrebenciuc, ci a „grupului de la Cluj“, condus de Vasile Dîncu, considerat de jurnalist (așa cum nota un ofițer din ambasadă) cel care l-a rebranduit pe Geoană ca un critic acerb al lui Băsescu. Tot acest jurnalist informa că problema lui Băsescu cu alcoolul s-ar fi înrăutățit.


Elena Udrea, „a saucy persona“


Într-una din telegrame, Elena Udrea este numită „un personaj «saucy» (sugestiv din punct de vedere sexual – n.r.), care a dus la dese speculații referitoare la natura relației ei cu Băsescu“. În altă telegramă, stilul este și mai direct: „Ministrul Elena Udrea și fostul ministru Monica Iacob-Ridzi, a căror reputație este că au fost iubitele lui Băsescu“, mai informeaza site-ul Kamikaze.


Americanii s-au dovedit foarte interesați și de Dinu Patriciu


Funcționarii americani de la București menționează, de exemplu, că „surse guvernamentale au confirmat pentru Ambasadă, confidențial, că o legătură infracțională între Hayssam și Patriciu a existat“.


Dintr-un alt fragment se poate observa sustinerea de care Patriciu se bucura din partea americanilor:  „Nu vrem să descurajăm Guvernul României din a acționa împotriva «peștilor mari», de aceea e nevoie să fim atenți. Dar e posibil să existe lucruri neplăcute în cazul Rompetrol. Totuși, nu e nevoie ca acest proces să pară un spectacol ca cel al Yukos de la Moscova, chestiune pe care am subliniat-o în Guvernul României“, mai arata site-ul kamikazeonline.ro.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.