Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
06.06.2013

România scapă de lesa FMI. Acordul cu Fondul Monetar expiră la sfârşitul lunii

România scapă de toate restricţiile impuse de FMI. Acordul expiră la finalul lunii, iar autorităţile nu se îngrămădesc să solicite o nouă înţelegere între ţara noastră şi instituţiile financiare internaţionale.


Totuşi, Romania rămâne cu o datorie de peste 17 miliarde de euro către FMI, Comisia Europeana şi Banca Mondială, bani care trebuie returnaţi până la ultimul cent.


 La sfârşitul acestei luni, se încheie acordul prelungit cu FMI. Potrivit răspunsului venit de la biroul de presă de la Washington, Fondul


Monetar Internaţional nu a stabilit nicio vizită în România, în urmatoarele luni. În aceste condiţii, de la 1 iulie, nu mai avem niciun acord cu FMI, iar autorităţile nu au decis dacă vor mai face un nou acord.


FMI ne lasă însă datori până în gât. Noi am luat de la FMI, cu totul, 19,95 miliarde de euro. Doar pentru această sumă, fără a lua în calcul dobânzile, fiecare român trebuie să plătească, statistic, aproape 1050 de euro. În fapt, o mare parte din sumă va fi plătită de BNR, dar până la urmă vorbim tot de banii ţării şi ai românilor. De aceea, trebuie să precizăm că este un calcul statisti).


Anul acesta trebuie ca România să efectueze plăţi în valoare totală de peste 1,164 miliarde euro către Fondul Monetar Internaţional, ceea ce înseamnă 61 de euro de fiecare român.


Statul român şi-a arătat intenţia de a semna un nou acord de tip preventiv cu FMI, însă până acum nu s-a depus nicio solicitare. În cazul în care această solicitare va fi depusă din iulie, va fi nevoie de aproape două luni pentru ca un nou acord să fie semnat.


În această perioadă însă, Guvernul va putea adopta măsurile pe care şi le-a propus, dar pe care Fondul Monetar nu le-a agreat. Un exemplu ar fi TVA redus la pâine. Însă, chiar dacă nu va fi semnat un nou acord cu instituţiile finaciare internaţionale, România are deja de returnat un împrumt de aproape 20 de milioane de euro, contractat în 2009. A început deja să-l plătească, iar până acum am achitat aproape două miliarde de euro. (Sursa: antena3.ro)

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.