Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - România se numără printre ţările cu cele mai reduse fiscalităţi pentru cei cu venituri mari
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
16.06.2011

România se numără printre ţările cu cele mai reduse fiscalităţi pentru cei cu venituri mari

România se numără printre ţările cu cele mai reduse fiscalităţi pentru cei cu venituri mari, arată studiul efectuat de UHY, reţeaua internaţională de contabilitate şi consultanţă.


În materie de fiscalitate, România se plasează pe locul 17 din totalul de 20 de ţări în ceea ce priveşte ponderea impozitelor şi a asigurărilor sociale din salariile cetăţenilor. Tabelul (de mai jos) prezintă o clasificare a ţărilor de la fiscalitatea cea mai ridicată până la fiscalitatea cea mai redusă.


Dintre toate economiile studiate, România aplică printre cele mai mari impozite celor cu venituri reduse. Impozitele reduse aplicate celor cu venituri mici reprezintă un stimulent esenţial pentru stimularea activităţii şi pot contribui la reducerea şomajului. Guvernul ar trebui să ia în considerare aceste aspecte şi să stimuleze populaţia să accepte locuri de muncă cu salariu mic.


UHY International a analizat informaţiile fiscale din 20 de ţări din reţeaua sa internaţională, inclusiv toţi membrii G8, precum şi economii-cheie emergente.


 Fiecare ţară a calculat „banii cu care rămân în buzunar” angajaţii cu venituri reduse şi angajaţii cu venituri mari, ţinându-se seama de impozitele personale şi de contribuţiile la asigurările sociale.


 Angajaţii cu venituri mari au fost definiţi ca angajaţi care câştigă 200.000 USD pe an, în timp ce angajaţii cu venituri reduse au fost definiţi ca angajaţi care câştigă 25.000 USD pe an. Calculele au la bază segmentul de populaţie reprezentat de contribuabilii necăsătoriţi şi fără copii.


Numai Egiptul, Rusia şi Dubai (care nu impozitează deloc veniturile) aplică un impozit mai mic celor cu venituri mari decât România.


Cu toate că România aplică un impozit relativ redus celor cu venituri mari, aceasta se numără printre ţările cu cel mai mare impozit aplicat celor cu venituri reduse. O persoană care câştigă în România 25.000 USD pe an plăteşte cu 6.402 USD mai mult pentru impozitele şi asigurările sociale anuale decât o persoană cu acelaşi venit din Irlanda.


“Dintre toate economiile studiate, România aplică printre cele mai mari impozite celor cu venituri reduse. Impozitele reduse aplicate celor cu venituri mici reprezintă un stimulent esenţial pentru stimularea activităţii şi pot contribui la reducerea şomajului. Guvernul ar trebui să ia în considerare aceste aspecte şi să stimuleze populaţia să accepte locuri de muncă cu salariu mic”, arata Camelia Dobre, UHY Audit CD Srl din România, membru al UHY.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.