Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
02.04.2011

Romanul Filaret Moţco, funcţionar internaţional în cadrul biroului ONU din nordul Afganistanului a fost ucis la Mazar-i-Sharif

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că printre victimele incidentelor violente din Mazar-i-Sharif se află şi cetățeanul român Filaret Moţco, 43 de ani, funcţionar internaţional în cadrul biroului ONU (United Nations Assistance Mission in Afghanistan - UNAMA) din nordul Afganistanului. Informaţia a fost confirmată oficial de autorităţile ONU.


Filaret Moţco ocupa la momentul atacului poziţia de locţiitor al şefului biroului regional al UNAMA de la Mazar-i-Sharif şi era expertul politic cu rangul cel mai înalt din cadrul biroului. Înaintea mandatului din Mazar-i-Sharif, Filaret Moţco lucrase şi în cadrul biroului regional sudic al UNAMA din Kandahar.


Pe parcursul a peste 11 ani de carieră, Filaret Moţco a acumulat o experienţă impresionantă în serviciul organizaţiilor internaţionale. Activitatea sa în organizaţiile internaţionale a inclus misiuni de teren în Kîrgîzstan, Federaţia Rusă – nordul Caucazului (Cecenia) şi Tadjikistan, în cadrul OSCE, în Federaţia Rusă (Cecenia şi Inguşetia), în cadrul Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi la Centrului regional de combatere a criminalităţii transfrontaliere al Iniţiativei de Cooperare din Europa de Sud Est de la Bucureşti.


Născut la Câmpulung Moldovenesc, Filaret Moţco era specialist în ştiinţe politice, drept internaţional şi relaţii internaţionale, cu o pregătire solidă în domeniul alertelor timpurii, prevenirii şi managementului conflictelor, al reabilitării post-conflict şi al urgenţelor civile.


MAE a solicitat autorităţilor afgane să ia toate măsurile necesare pentru ca autorii acestor crime oribile să fie aduşi în faţa justiţiei şi condamnaţi pentru faptele lor. MAE solicită totodată autorităţilor afgane şi forţelor de securitate prezente în Afganistan să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea securităţii personalului ONU şi al altor organizaţii internaţionale. Atacurile împotriva personalului care lucrează în sprijinul poporului afgan şi al păcii sunt inacceptabile.


MAE transmite sincere condoleanţe familiei lui Filaret Moţco şi familiilor celorlalte victime, precum şi autorităţilor ONU. (Foto: infosomes.ro)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.