Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
19.11.2009

Salariile de ”criză” in Societatea Română de Radio

131.000 de romani platesc lefurile pentru 41 de persoane * Ceilalti 2.600 de angajati au venituri la limita de subzistenta * Societatea Romana de Radiodifuziune a primit de la Buget 41,7 milioane €, mai mult ca TVR * Sotii Toghina incaseaza lunar de la SRR 4.400 €, au doua terenuri, un apartament si o casa ANL in constructie


Societatea Romana de Radiofuziune (SRR) are la ora actuala circa 2.600 de angajati dar si o structura de conducere foarte stufoasa, ceea ce face ca fondul de salarii sa fie foarte mare. Potrivit unor surse din cadrul Consiliului de Administratie al SRR cea mai  mare parte a fondului de salarii este destinata pentru armata de directori, redactori sefi si redactori sefi adjuncti.


Organigrama stufoasa cu sefi bine remunerati


La ora actuala, presedintele director general al SRR - Maria Toghina (foto) incaseaza lunar 13.534 de lei, ceea ce reprezinta in jur de 3.400 de euro. Directorul Departamentului Productie Editoriala - Doru Vasile Ionescu are pe statul de plata 12.182 de lei (circa 3.000 de euro) iar directorul Departamentelui Economic - Constantin Puscas ridica din caserie in fiecare luna 12.770 lei (aproximativ 3.000 de euro). In schimb, directorul Departamentului Tehnic - Constantin Burloiu are o retribuitie lunara de 10.248 de lei (in jur de 2.500 de euro). Dar, conform acelorasi surse, in prezent SRR are, nici mai mult, nici mai putin, decat 12 redactori sefi care incaseaza lunar fiecare cate 8.582 de lei (circa 2.100 de euro), ceea ce inseamna ca acestia ridica in total din caserie aproximativ 25.000 de euro. Acestora li se mai adauga inca 25 de redactori sefi adjuncti a caror retributie lunara este de 6.243 de lei (circa 1.500  de euro), ceea ce reprezinta in total aproximativ 37.500 de euro. 


Este de subliniat faptul ca numai la Radio Romania Actualitati sunt patru redactori sefi adjuncti. Practic, sefii din SRR enumerati mai sus ridica lunar din caseria radioului public aproximativ 76.000 de euro. In plus, SRR mai are si opt studiouri teritoriale cu director, redactor sef si cel putin un redactor sef adjunct, ceea ce inseamna alte sume mari de bani care se duc pentru salariile sefilor locali. Salariul unui director de studiou teritorial varianza intre 4.812 de lei (1.200 de euro) si 9.052 de lei (circa 2.200 de euro).


Averea familiei Toghina


Sotul sefei supreme de la SRR, Marius Toghina lucreaza si el tot la radioul public dar incaseaza, in fiecare luna, de vreo trei ori mai putin decat sotia sa, adica 4.275 de lei (circa 1.000 de euro). Trebuie precizat ca la capitolul avere, sotii Toghina stau destul de bine. Ei detin doua terenuri in Stefanesti-Arges si Bragadiru, un apartament in Bucuresti si o casa ANL in constructie tot in zona Capitalei. Totodata, familia Toghina are datorii bancare de 106.500 de euro desi mai detine active financiare de peste 105.000 de lei si 11.205 de euro.


Anul trecut, SRR condusa de Maria Toghina a platit angajatilor prime de Craciun in valoare totala de peste un milion de lei, adica aproximativ 250.000 de euro.


131.000 romani, platesc lunar salariile sefilor SSR


Un calcul simplu ne arata ca numai la salariile sefilor, cotizeaza aproximativ 131.000 de familii. Adica echivalentul in lei a celor 76.000 de euro este de 326.000. Impartind suma in lei la 2,5 atat cat platesc romanii taxa de radio, rezulta ca 130.720 de persoane "cotizeaza" la inavutirea unor persoane de talia lui Toghina si altii ca ei. Sursa de finantare a radioului public provine, pe langa taxele radio si din alocatiile bugetare. In 2009, Societatea Romana de Radiodifuziune a primit cei mai multi bani din totalul fondurilor alocate institutiilor publice de media de la bugetul de stat. SRR a "umflat" 47,1 milioane euro, cu aproape zece milioane mai mult decat in 2008. (Preluare Agenția de Investigatii Media).


Ion Teleanu

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.