Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
14.10.2010

Sindicalişti din toate domeniile se alatura celor de la Finanţe

Protestul lucratorilor din finante a dus la o ampla miscare de solidarizare. Liderii sindicali din învăţământ, administraţie publică locală, poliţie şi penitenciare au anunţat acţiuni de solidaritate cu angajaţii Ministerului de Finanţe, care au declanşat, miercuri, la ora 12.00, o acţiune spontană de protest în cadrul ministerului, a declarat, joi, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, citat de Agerpres.


Oprescu a declarat ca angajatii pe care ii reprezinta au salarii de incadrare foarte mici, la care se adaugau sumele suplimentare. Scaderea salariilor cu 25% si eliminarea stimulentelor au facut ca lucratorii din acest sector sa castige intre 300-700 lei.


Situatia este valabila pentru majoritatea instituţiillor din subordinea acestui minister - gardă financiară, trezorerie, vamă, alte organisme de control, inclusiv angajaţi ai ministerului - au ajuns la un venit net lunar între 300 şi 700 de lei.


Liderul sindicatului poliţiştilor, Florin Vâlnei, a venit joi la Ministerul de Finanţe pentru a transmite mesajul de solidaritate al poliţiştilor cu acţiunea colegilor din finanţe.


"Si situaţia noastră este foarte grea, dar noi nu avem voie să facem grevă. Singurul lucru pe care îl putem face este un miting de protest în care colegii noştri poliţişti vor purta pe mână o banderolă. Numai o grevă generală ar putea schimba ceva şi asta nu poate să vină decât din zona administraţiei publice", a afirmat Florin Vâlnei.


Liderul Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor, a aratat, la randul sau, ca cele trei federaţii sindicale din învăţământ Spiru Haret, Alma Mater şi FSLI şi-au declarat solidaritate cu acţiunile de protest ale finanţiştilor şi anunţă că este posibil ca de joi personalul din învăţământ să treacă la acţiuni de protest.


Protestele din Bucuresti s-au intins in toata tara. Miercuri, lucratorii de la Finante au ocupat holurile ministerului, Gheorghe Ialomitianu fiind nevoit sa paraseasca ministerul cu sprijinul SPP-ului, in huiduielile manifestantilor. Protestele au continuat toata noaptea. (Foto: gandul.info)


Petre C.

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.