Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
25.08.2010

Sindicatul National al Politistilor atrage atentia Senatului asupra reducerilor salariale cu peste 35% suferite de poliţişti

Luni, 23 august, delegaţi ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (FSNPPC) au avut o întâlnire de lucru cu membrii Comisiei permanente pentru muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului României. Invitaţia a fost determinata de scrisoarea pe care FSNPPC a trimis-o Preşedintelui Senatului, în data de 13 iulie, 2010, scrisoare care a fost publicată pe site-ul sindicatului politistilor. Întâlnirea nu a fost inclusă în ordinea de zi, informeaza site-ul snppc.ro. 


Comisia a fost condusă de senatorul Cristian Radulescu (PD-L).


Principalele problemele prezentate de către delegaţii FSNPPC au fost:


Scăderea generală a calităţii serviciilor poliţieneşti către societate, în urma reducerilor salariale cu peste 35% suferite de poliţişti, din cauza măsurilor anticriză aplicate necorespunzător de Guvern.


Consecinţele periculoase ale subfinanţării sistemului de siguranţă şi ordine publică, precum şi abuzurile făcute de conducerea M.A.I. pentru a masca rezultatele respectivei subfinanţări.


-Lipsa de sens a incompatibilităţilor care grevează încă profesia de poliţist, deşi a fost retrasă recompensarea lor prin bani.


Contradicţiile, sesizate de FSNPPC, în deciziile Curţii Constituţionale (privind unul şi acelaşi obiect determinat de acelaşi scop, pentru care însă au fost elaborate puncte de vedere diferite!). Inconsecvenţele Curţii Constituţionale sunt deciziile nr. 1414/2009 şi 872/2010. Ele se contrazic în ceea ce priveşte reducerea salarială asociată cu reducerea numărului de zile lucrate lunar. Inconsecvenţa deciziei din 2010 afectează acum grav munca şi remuneraţia poliţiştilor; în plus, ea alterează relaţiile de muncă din M.A.I.


-Creşterea fără precedent a abuzurilor pe care şefii din ierarhia poliţiei le fac contra subordonaţilor, creştere care nu a responsabilizat deloc persoanele din conducerea superioară a M.A.I.


Membrii comisiei senatoriale au avut diferite puncte de vedere asupra problemelor discutate.


Laurenţiu COCA (PSD) a susţinut punctele de vedere ale FSNPPC, în legătură cu privarea de drepturi pe care o suferă acum poliţiştii şi personalul contractual din M.A.I, afirmând că :„aceşti oameni nu mai pot continua aşa”.


Cristian Radulescu (PD-L) a recomandat ca FSNPPC să se adreseze instanţelor, pentru a reglementa lucrurile, întrucât instanţele au fost acelea care ar fi acordat mai multe drepturi decât prevedea la un moment dat legea…


Alexandru Cordos (PSD) a abordat concret lucrurile şi, printr-o atitudine constructivă, a fost singurul care a promis că se va implica în problema poliţiştilor, bineînţeles dacă şi aceştia îi vor da concursul. Cordos a promis că va susţine şi va promova propunerile concrete de modificare a Legii nr.360/2002, în sensul adaptării sale la realităţile socio-economice. FSNPPC a primit astfel provocarea de a formula, în timp util, propuneri legislative care să fie viabile şi atractive pentru grupurile parlamentare. Cel mai important ajutor concret pe care Cordos îl va oferi poliţiştilor va fi însă interpelarea parlamentară a ministrului Vasile Blaga.


Petre C.


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.