Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - ”Fiica mea începuse să cocheteze cu această porcărie care se numeşte marijuana” (Al Bano in dialog cu Petre Craciun)
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Optimal Antidrog
04.09.2011

”Fiica mea începuse să cocheteze cu această porcărie care se numeşte marijuana” (Al Bano in dialog cu Petre Craciun)

Rep: Cât de importantă este relaţia părinte – copil în această luptă împotriva drogurilor?


- Eu cred că relaţia părinte – copil trebuie să fie ca un cordon ombilical, invizibil dar necesar, indispensabil, astfel încât un părinte să le poată transmite copiilor valorile pozitive. Desigur, în măsura în care acestea există. Eu m-am despărţit de copiii mei, iar această despărţire mă costă foarte mult. Am realizat că, la 16 ani şi jumătate, fiica mea începuse să cocheteze cu această porcărie care se numeşte marijuana. Se spune că drogurile pot fi clasificate în uşoare şi puternice. Eu sunt convins că nu există aşa ceva. Drogul, indiferent de forma sa, este drog... pur şi simplu. Am observat că fiica mea începuse să vorbească ciudat, şi asta pentru că îşi făcuse body piercing, adică îşi agăţase un cercel de limbă. Am luat-o de o parte şi am încercat, într-o manieră caldă, părintească, să o întreb dacă am greşit cu ceva. „Această atitudine este o reacţie la adresa comportamentului meu faţă de tine?, am întrebat. Dacă nu, te rog frumos să-l scoţi deoarece este un lucru care îţi face rău, întorcându-se împotriva ta”, i-am spus. Este adevărat că am trăit experienţa despărţirii de copiii mei, dar nu voi suporta niciodată ca, din cauza acestei separări, copiii să sufere, căzând victimă unui mod de viaţă care-i poate duce la autodistrugere.


Rep: Care credeţi că sunt cele mai eficiente arme împotriva acestui deosebit flagel care este consumul de droguri?


- Lupta împotriva drogurilor este o chestiune care priveşte fiecare naţiune. Nimeni nu îşi poate permite să stea de-o parte şi să spună că nu îl interesează. Este obligaţia noastră să descoperim cele mai eficiente arme pentru a lupta împotriva celor care promit aceste paradisuri artificiale. Lupta împotriva adevăraţilor mesageri ai morţii albe este un prim aspect, unul extrem de important, pentru că aceşti oameni produc o adevărată nenorocire. Pe de altă parte, trebuie să avem în vedere informarea şi educarea timpurie a copiilor în legătură cu efectele consumului de droguri. Eu cred că această educaţie trebuie să înceapă chiar înainte de şcoala generală, avertizându-i pe copii de ce li se poate întâmpla. În momentul în care un copil se naşte, el este vaccinat pentru a se putea dezvolta sănătos. Iată de ce, metaforic vorbind, consider că trebuie vaccinat şi împotriva acestui inamic invizibil, cu chip frumos şi cu suflet malefic.


Rep: Ce le poate spune Al Bano acelor părinţi din România ai căror copii s-au lăsat seduşi de consumul de droguri sau ar putea cădea victimă acestei tentaţii?


- Aşa cum un părinte cumpără haine frumoase sau încălţăminte de calitate pentru copilul său, tot aşa el trebuie să se preocupe pentru a câştiga afecţiunea şi respectul acestuia, să caute să descopere în el partea pozitivă. Eu cred că părintele trebuie să-şi urmărească zilnic copilul, să se apropie de el. Cine poate, mai bine decât un părinte, să observe ciudăţeniile, schimbările care apar la propriul copil? Iată de ce, atunci când observă aceste prime semne îngrijorătoare, el trebuie să intervină cu tandreţe, fără violenţă. Părintele are nevoie să cunoască cercul de prieteni şi locurile pe care copiii le frecventează, pentru că alunecarea în prăpastia drogurilor se realizează foarte rapid. Nu este nevoie decât de un pas pentru ca un suflet inocent să fie câştigat de mesagerii morţii. În general, noi părinţii, nu avem experienţă în domeniul luptei antidrog. Trebuie să ştim că nu există numai experienţe definitive, fără întoarcere. Este posibil, atunci când intervenim la timp, să îl readucem pe strada cea bună pe copilul nostru. Cine poate face mai bine acest lucru decât un părinte, decât propria familie?
După opinia mea, titlul emisiunii dumneavoastră, „Alege viaţa”, este el însuşi un mesaj. Alege viaţa, pentru că, în ciuda tuturor dificultăţilor, ea trebuie trăită cu curaj, cu devotament şi cu plăcerea de a spune „viaţa mea a fost una care merita trăită”. (Notă: difuzat în emisiunea TVR  „Alege viaţa”, realizator Petre Craciun)


Foto: www.televisionando.it


Interviu realizat de Petre Crăciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.