Optimal Media
Schimb de experienţă între bibliotecarii din Basarabia şi cei din România  |   Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale din acest an  |   Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov  |   Realizatori din România la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań  |   Osânda cărților, spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri la Penitenciarul Rahova  |  
  Prim plan
09.04.2016

Târgul de Carte pentru Copii de la Bologna la final. Gânduri despre un eveniment editorial de excepție
Mai mulți autori români de literatură pentru copii au avut prilejul, sperat de orice autor sau ilustrator din România și din lume, de a paticipa, în perioada 4-7 aprilie la ediția cu numărul 53 a Târgului Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna.
Un colectiv profesionist și inimos de la Ministerul Culturii, Direcția Politici Culturale (director Ioan Matei) s-a ocupat de întreaga organizare a standului țării noastre. Alexandru Popescu, Gabriela Răducanu și Iuliana Mircea au fost cei trei reprezentanți ai ministerului care au făcut posibilă această reușită la care autorii din țara noastră nici nu sperau în urmă cu doi ani.

Autori și ilustratori invitați
Au fost invitați pentru a vorbi despre cărțile lor: Adina Chirica (autor) și Anda Ansheen (ilustrator) – volumul “Sarinne și Elenor” apărut la Editura Adenium; și Ioana Nicolaie (autor) și Anca Smărăndache - volumul “Ferbonia” (editura Arthur); Petre Crăciun (autor) și Anca Smaranache (ilustrator) – volumul “Fetița din floare” (editura Zorio); Veronica Neacșu (ilustrator) și Iulia Iordan (autor) - volumul “Povești din calendar” (editura Vellant). Moderatorul tuturor acestor prezentări a fost Sanda Watt.
Au venit, prin eforuri proprii, scriitorul Ioan Mihai Cochinescu și artista Sidonia Călin, invitații de anul trecut pentru volumul ”Micul venețian”.

Catalogul României
O minunăție! Editat de Victoria Pătrașcu, scriitor de literatură pentru copii și Dinu Dumbrăvicean, de la Clubul Ilustratorilor, catalogul este structurat pe trei secțiuni: cărți prezente la stand, autori și ilustratori. 51 de cărți scrise de autori români și o revistă (Fabulafia) beneficiază de o prezență selectă în acest frumos catalog. Printre ele și ”Fetița din Floare” și ”Cu Andersen in Regatul Poveștilor”, de Petre Crăciun.
Regăsim în catalog 24 de nume ale unor autori români, printre care Nina Cassian, Silvia Kerim, Grogore Vieru, Arcadie Suceveanu, Ioan Mihai Cochinescu, Liviu Antonesei, Victoria Pătrașcu, Laura Grunberg, Adina Rosetti, Iulia Iordan și Petre Crăciun.
La secțiunea ”Ilustratori” găsim nume importante ale cărților pentru copii: Cristiana Radu, Anca Smărăndache, Sidonia Călin, Veronica Neacșu sau Adrian Barbu.

Standul țării noastre
Primitor, frumos ilustrat, prin grija Clubului Ilustratorilor. Tot timpul plin de vizitatori din întrega lume. Invitații Ministerului Culturii au stat tot timpul la stand, alături de ”oficialii” Alexandru Popescu, Gabriela Raducanu și Iuliana Mircea, dând informații sau inițiind discuții cu cei interesați.
Standul nostru, cu numărul 44A a fost amplasat în Hala 30, foarte aproape de Cafeneaua traducătorilor sau de standul Gernamiei.
Vizitatorii au putut admira cărțile expuse pe doi pereți, au primit Catalogul (inclusiv cel de anul trecut), precum și numerose alete materiale promoționale realizate de Ministerul Culturii sau de către editurile/autorii/ilustratorii aflați la stand.

Evenimente
A fost un an plin de prezentări care au atras atenția publicului.
Marți, 5 aprilie, am avut prezentările volumelor “Sarinne și Elenor”, Editura Adenium (Adina Chirica (autor) și Anda Ansheen (ilustrator), “Ferbonia”, Editura Arthur (Anca Smărăndache (ilustrator) și Ioana Nicolaie (autor), “Fetița din Floare” (editura Zorio). Participă: Petre Crăciun (autor) și Anca Smaranache (ilustrator)
Tot marți a fost programată și prezentarea proiectului ”În Fața Blocului” (Vlad Tomei și Mihai Gheorghe).
Miercuri au avut prezentarea revistei Prezentare revista “Fabulafia” (Cristina Durică) și “Povești din calendar”, editura Vellant (Veronica Neacșu (ilustrator) și Iulia Iordan (autor).
Toate evenimentele au fost moderate de Sanda Watt.

Prezentarea volmului “Fetița din floare” , de Petre Crăciun
A fost o prezentare magnifică a cărții Fetița din Floare la standul României de la Bologna. Mihnea Vid, fiul părintelui Trandafir Vid, de la Parohia Bologna Vest, a citit un fragment din volum in română și italiană (traducere de Diana Vid), apoi Andrei Crăciun, fiul scriitorului, a citit capitolul ”Ascetul”, tradus în engleza de Adrian G Săhlean. Au vorbit despre carte scriitorul și Anca Smărăndache, ilustratorul volumului. La prezentare a participat și a vorbit despre volum consulul general al României la Bologna, Eugen Șerbănescu, dramaturg și scenarist. A venit pentru a fi alături de autor și Viviane Gherghel, din Florența, care susține cursuri de Limba și literatura română pentru copiii din Italia. Cei prezenți au aflat cu încântare că elevii săi au realizat minunate desene după basmul Voinicel şi Vrăjitoarea cea Albă, de același autor.
Petre Crăciun a fost autorul cu cele mai multe titluri la standul României: Fetița din Floare, Cu Andersen în Regatul Poveștilor, Basme, Basme despre familia mea, Povestiri despre România, țara părinților, Cruciada pisicilor și Împăratul-copil, povești in versuri.

Întâlnire cu românii din Bologna
Duminică, 3 aprilie, scritorul Petre Crăciun, un obișnuit al întâlnirilor cu românii din diaspora, a participat la slujba ținută de părintele Trandafir Vid, de la Biserica Bologna Vest – Casteldebole, Via Olmetola, 7.
Autorul le-a vorbit românilor din parohie despre cărțile sale pentru copii, îndeosebi despre , Povestiri despre România, țara părinților, un volum finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în 2015 și care s-a bucurat de un mare succes anul trecut în întreaga Europă. Întâlnirea a fost foarte emoționantă, autorul oferind numeroase cărți celor prezenți, veniți în număr foarte mare cu copiii lor la slujbă.

Alexandru Popescu: Acest târg este un adevărat sprijin pentru ilustratorii si autorii din România.
”Am reluat participarea la târgul de anul trecut după o pauză de câțiva ani. Este cel mai importat târg de carte din lume și este un adevărat sprijin pentru ilustratorii si autorii din România.
Este un targ cu foarte mare trafic, la standul României s-au perindat oameni din toate colțurile lumii. Rezultatele sunt pozitive. Ne bucura faptul că standul nostru este un punct de întâlnire pentru ilustratori și autori români sau de origine română, care găsesc aici un punct de sprijin Vom analiza participarea din acest an astfel incât participare noastră la Bologna se va îmbunătăți, pentru ca acest spațiu să fie și mai agreabil și mai folositor pentru autorii de carte din România”
(video de Petre Crăciun, 7 aprilie, la închiderea târgului)
Material de Cătălin Petrescu

 

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: Zw739DzY0

très impressionnant, je suis envisage de construire un panneau solaire &l;o&q;unbspatoit » sur ma cour hangar d’environ 30 ‘x 30 à la puissance ma maison », ne sais pas par où commencer .. http://tosvgthbvl.com [url=http://wlugpe.com]wlugpe[/url] [link=http://iwxcwsosmr.com]iwxcwsosmr[/link]

Publicat de: 4jyHZS6RSgSB

I liked up to you’ll obtain carried out proper here. The comic strip is attractive, your authored subject matter stylish. nevsethelesr, you command get got an shakiness over that you would like be handing over the following. in poor health indubitably come more earlier once more since precisely the same just about a lot continuously inside of case you defend this hike.

Publicat de: tDf3Y3arnTf

I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any ineistrteng article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before. http://ljloixo.com [url=http://adisaefs.com]adisaefs[/url] [link=http://boynxaxqbn.com]boynxaxqbn[/link]

Publicat de: dWhzmRHp9pTE

Can I get this in a burgundy with gold-toned ribbons on the sleeves? Would like the pointy hat shortened a tad. Gonna have a difficult time munching the crispy fried chicken. Nice, nice logo, though. Men-beasts indeed! Behind every good man-beast you know there are great la-ysbeadts of Vienna cheering them on. Jousting anyone?

Publicat de: q02i6Tic

Call me wind because I am abloeutlsy blown away.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.