Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
23.03.2011

Traian Basescu: Adaptarea la era informatică nu trebuie să neglijeze capacitatea SRI de a culege informaţii din sursă umană

George Cristian Maior, directorul Servicului Român de Informaţii a declarat, la bilantul serviciului, ca 2010 a fost anul performanţei operaţionale, anul care a marcat poate cele mai importante succese ale SRI din ultimul deceniu.


"Dacă 2007 şi 2008 au fost au fost anii transformării şi reorganizării SRI, anul 2009, anul cooperării internaţionale şi consolidării acestor transformări din punct de vedere instituţional, anul 2010 a fost, fără îndoială, şi apreciem acest lucru în urma analizei noastre, anul performanţei operaţionale. Practic, am început să culegem roadele reformelor din anii anteriori - schimbări de structuri, îmbunătăţirea analizei, reorganizarea modului de lucru cu sursele secrete, flexibilizarea managementului - şi s-au obţinut realizări importante pentru securitatea naţională. Anul 2010 marchează poate cele mai importante succese operaţionale ale SRI din ultimul deceniu", a subliniat şeful SRI, citat de Agerpres.


Prezent la bilant, preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia că noua strategie a serviciului nu trebuie să neglijeze capacitatea de a culege informaţii din sursă umană.


“Am atenţionat, legat de această nouă strategie (a SRI - n.r.), asupra unui lucru pe care noi l-am văzut din realităţi în teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Irak: adaptarea la era informatică nu trebuie să neglijeze capacitatea SRI de a culege informaţii din sursă umană. Sistemele moderne trebuie să însoţească, să fie suport pentru culegerea de informaţii din surse umane", a declarat  Basescu.


Seful statului a mai adaugat ca activitatea SRI a crescut in calitate in anul care s-a incheiat.


"În ceea ce priveşte procesele prin care urmează să treacă SRI, trebuie înţeles că reformarea şi restructurarea SRI nu reprezintă un proces care încheie procesele de modernizare. Ca orice structură modernă, după ce a realizat aceste procese de reformare şi restructurare, SRI trebuie să dobândească acea calitate necesară de adaptare continuă la realităţile operative şi, din acest punct de vedere, pregătirea noii strategii SRI în era informatică este un pilon extrem de important care va permite Serviciului adaptarea continuă la realităţile şi nevoile României", a mai adaugat Traian Basescu, citat de Agerpres. (Foto: cotidianul.ro)


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.