Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Prim plan
05.07.2012

Traian Basescu: Continuati si finalizati procedura de suspendare respectand toate institutiile statului si Constitutia Romaniei

„As incepe cu afirmatia ca nu contest dreptul Parlamentului de a initia si de a finaliza procedura de a-l suspenda pe presedinte si de a-l trimite in fata poporului. Ceea ce nu pot accepta, este ca procedura prin care se exercita acest drept constitutional poate avea fisuri sau abuzuri.


In ceea ce priveste documentul, apreciz ca are patru mari obiective, dintre care 3 de fond. Primul este punerea sub controlul PSD si PNL a institutiilor si a justitiei. Al doilea este subordonarea tututor instituiilor statului fata de partid prin incalcarea Constitutiei si a legilor. Al treilea obiectiv este nepunerea in alicare a Referendumului din noiembrie 2009, prin care poporul in numele caruia cele doua partide propuns suspendarea, a votat cu 85% pentru Parlament unicameral si pentru 300 de parlamentari. In fine, este si un obiectiv conjunctural. Primul ministru este recunoscut in toata Europa si dincolo de ocean ca Premierul Copy Paste”, a afirmat Traian Basescu in fata celor doua camere, cu prilejul reuniunii de suspendare.


Presedintele Traian Basescu a mai afirmat ca institutiile statului nu mai sunt cele din anul 2004, lucrandu-se cu migala la independenta justitiei fata de politic.


„Am vazut si afirmatiile facute de unul dintre liderii spirituali, Dan Voiculescu, potrivit careia trebuie sa controlam justitia. Aceasta vreme a trecut. Nu puteti sa intoarceti Parchetul General, DNA si Inalta Curte de Justitie si Casatie  la anii 2004. Tentativa dumneavostra de a acapara toate functiile de conducere este una gresita si poate sa esueze la Referendum”, a mai afirmat Basescu.


Traian Basescu a mai propus, in finalul interventiei sale, ca la referendumul de suspendare a presedintelui Romaniei sa fie supus votului poporului si modificarea Constitutiei pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari.


„Continuati si finalizati procedura de suspendare respectand toate institutiile statului, toate procedurile si Constitutia Romaniei. Am sa va multumesc pentru ca imi dati ocazia sa ma reintorc la popor”, a incheiat Traian Basescu, promitand ca va reveni in Parlament cu prilejul dezbaterii documentului de suspendare.


Petre Craciun

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.