Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
06.06.2011

Traian Igaş: Agenţia Naţională Antidrog va lansa un program de prevenire a cosumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, ca executivul acţionează pe toate palierele împotriva consumului şi traficului de droguri de orice fel. Declaratia a fost facuta cu prilejul dezbaterii moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", depus de opozitie.


In acelasi context, Igaş a anunţat că MAI, prin Agenţia Naţională Antidrog, va lansa în curând un program naţional, amplu, de prevenire a consumului de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, informeaza Agerpres.


Ministrul a arătat că programul are elemente de prevenire universală şi selectivă conform analizei la nivel naţional a riscurilor de sănătate psihosociale şi de infracţionalitate asociate consumului şi traficului acestor categorii de substanţe şi este corelat obiectivelor Strategiei naţionale antidrog 2005-2012.


"Vom urmări creşterea gradului de conştientizare şi sensibilizare a populaţiei, în special la categoria tânără. Vor fi derulate activităţi de consiliere specifice de informare şi sensibilizare în mediile reacţionare, în cluburi, baruri şi alte locuri de petrecere a timpului liber des de către tineri", a afirmat Igaş.


Traian Igas a mai adaugat că nu există soluţii miraculoase în această privinţă, pentru că nicio ţară nu a reuşit să elimine total consumul unor astfel de produse. Acesta a mai menţionat că în luna februarie a acestui an a fost emis un ordin comun, interministerial, în baza căruia echipe mixte au efectuat şi efectuează insistent controale în locurile în care se consideră că se utilizează sau se consumă substanţe cu efecte psihoactive.


"În anul 2010 funcţionau 373 de magazine cu acest profil, acum mai funcţionează numai 27 de unităţi. Aproape 350 de magazine au fost închise până acum, s-au dat amenzi de peste 3,1 milioane de lei şi s-au confiscat peste 16.000 de plicuri care conţineau substanţe psihoactive, iar 38 de persoane au fost reţinute. O atenţie specială o dăm comerţului on-line. În licee se desfăşoară activităţi de prevenire, elevilor li se explică riscul la care se expun dacă consumă droguri şi produse cu efecte psihoactive", a arătat Igaş.


Ministrul a acuzat PSD că în 2009, perioadă în care se afla la conducerea Ministerului de Interne, a trecut Agenţia Naţională Antidrog pe "linie moartă", susţinând că aceasta este acum în plin proces de operaţionalizare, mai noteaza Agerpres.


Ordinul de desfiintare a ANA ii apartine ministrului PSD Dan Nica, la vremea respectiva acesta ocupand atat portofoliul Internelor, cat si pozitia de viceprim-ministru.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.