Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
27.05.2011

Traian Igas: DGIPI nu poate fi desfiintata, iar in cazul Mironescu de vina este vechea conducere a directiei

Ministrul Internelor, Traian Igas, a declarat, pentru Romania Libera, ca nu va desfiinta si nici nu va comasa Directia Generala de Informatii si Protectie Interna pentru a scapa de incompetenta si complicitatea unor ofiteri cu infractorii, dar o va reforma treptat.


"DGIPI nu poate fi desfiintata pentru ca este un serviciu de informatii cu atributii de protectie interna, asa cum au toate ministerele de Interne. Pe deasupra, are atributii de a aduna informatii despre zonele infractionale din tara pe care apoi sa le livreze Parchetelor. Nu trebuie nici desfiintat, nici comasat, ca nu permite legislatia. Trebuie reformat si este in proces de reformare, de modernizare. Cei care nu muncesc, nu dau rezultate si nu sunt corecti vor pleca", a declarat Igas.


Traian Igas a recunoscut ca unii dintre oamenii de la DGIPI nu si-au facut treaba si ca sunt mari probleme cu resursele umane la aceasta directie.


“Este adevărat că nu şi-au făcut treaba, este adevărat că sunt mari probleme cu resursele umane la această direcţie, pe toate palierele ei, perpetuată de ani buni, care însă nu pot fi rezolvate peste noapte. Dar o dată cu venirea mea la minister, în decembrie anul trecut, conducerea veche, reprezentată de chestorii Ştefan Pop şi Bujor Florescu, a plecat, iar activitatea s-a înviorat, rezultatele fiind concretizate în descinderile Parchetului. După scandalul în care a fost implicat fostul şef IPJ Neamt, (Aurelian Şoric, prieten cu lideri interlopi locali - n.r.), am început evaluarea fiecărui serviciu teritorial al DGIPI şi numai din această direcţie au plecat peste 100 de ofiţeri care nu şi-au făcut treaba. Iar acest proces de evaluare este şi acum în desfăşurare, nu numai la DGIPI, ci şi la celelalte structuri ale MAI”, a mai adaugat Igas.


Ministrul de Interne da vina pe vechea conducere a serviciului de informatii al MAI in legatura cu lipsa de date despre activitatea lui Laurentiu Mironescu.


“Cei de la conducere sunt de bună credinţă şi nu e vina lor. I-am numit pe Cristian Lascău (şef DGIPI), Adrian Jurcă şi Ioan Sava (adjuncţi) pe 27 decembrie 2010. Tot atunci am cerut informaţii despre Mironescu pentru numirea lui pe funcţia de secretar general. Echipa lui Lascău, pe care i-am adus din teritoriu, nu din centrala DGIPI, au dat căutare în baza de date, unde nu era nici o informaţie despre implicarea lui Mironescu în infracţiuni. Nu ei sunt vinovaţi că nu existau aceste informaţii, ci conducerea veche şi întreaga echipă a serviciului din Constanţa, care nu a avut activitate. Cei trei din conducerea centrală a DGIPI au avut nevoie de timp pentru a-şi face o viziune de ansamblu asupra activităţii serviciilor teritoriale ale DGIPI. Lascău şi echipa sa lucrează cu informaţiile oferite de structurile teritoriale. Serviciul din Constanţa trebuia să dea aceste informaţii şi nu a făcut-o. Ei sunt vinovaţi pentru numirea lui Mironescu pe funcţia de secretar general al MAI, despre care în baza de date a DGIPI nu existau informaţii despre implicările sale infracţionale”, a mai adaugat Igas pentru Romania libera.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.