Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
01.02.2011

Tudor Ciuhodaru: Fara spitale si fara colegii mei ce fac minuni in fiecare zi sanatatea romanilor e doar o promisiune electorala

Tudor Ciuhodaru, deputat de Iasi considera ca actualele masuri guvernamentale din sistemul sanitar reprezinta decesul sistemului medical romanesc care a supravietuit pana astazi doar datorita eforturilor personalului medical.


“Reamintesc inteleptilor care ne guverneaza printre cauzele calitatii scazute a serviciilor medicale din Romania se numara:  subfinantarea cronica, managementul prost al resurselor existente, structura defectuoasa a finantarii, acoperirea defectuoasa cu unitati medicale si medici in special in rural. Romania se afla pe afla la distanta fata de media UE in ceea ce priveste finantarea sanatatii fiind clasata in acest moment pe penultimul loc. In timp ce in perioadele de criza aproape  toate statele europene duc politici de protectie sociala pentru a compensa costurile sociale reactia guvernamentala ete inversata in Romania incercand sa compenseze echilibreze bugetul prin taieri masive in zona sociala: sanatate, educatii, pensii ai alte grupuri sociale cu risc ridicat. Cei din zona sociala suporta iar costurile crizei. Ma intreb doar ce masuri se vor mai asuma in aceasta sesiune parlamentara pentru ca sa putam beneficia deplin de dreptul constitutional la sanatate ?”, afirma Ciuhodaru.


Ce vor alege strategii sanitari ai tarii?


Ciuhoraru ne ofera o imagine extrem de reala a ceea ce se va intampla cu sitemul medical romenesc. 


In primul rand, pacientii nu vor mai gasi spitale. Prin descentralizarea inteleapta si comasari de spitale acestea  vor fi inlocuite cu centre sociale sau cu frumoasele stadioane a vreunui primar cu veleitati de patron de echipa pe banii publici. Pacientii nemultumiti vor fi obligati sa se tranforme in suporteri pentru a putea fi tratati de medicul echipei. Pentru cei mai pretentiosi va exista si varianta patinoarelor sau a minunatelor sali de sport. Parlamentul va bloca sine die orice lege ce prevede dechidere vreunui nou spital.


“Pacientii se vor plimba intre spitale. In lipsa unor spitale noi se va adopta la scara nationala exemplul Iasului. Pacientii nu vor sta in sectii sau in clinici ci doar in ambulante si elicoptere dupa un traseu stabilit atent de ,,protocoalele “ directiilor de sanatate publica in cadrul unui spital intins pe sapte coline sau pe tot cuprinsul tarii. Ca statii de tranzit vor fi utilizate unitatile de primiri urgente iar cei care se plictisesc in acest circuit medical vor putea opta pentru varianta pompieristica oferita de un sir de paramedici. Suplimentar se pot introduce cursuri de paramedicina urmate cu succes de parastasuri.Ei nu vor sti nicicand ce trebuie sa faca sau unde sa te duca atunci cand esti bolnav si atunci se va introduce telemedicina  facuta din elicopter ce va asigura monitorizarea atenta a starii de sanatate a romanilor ce nu ajung la AKH.Vom achizitiona noi si noi ambulante si elicoptere  ce ne vor duce pe noi culmi de progres si prosperitate desi nu va avea cine sa lucreze pe aceste minuni de milioane de euro”, arata Ciuhodaru.


Pacientii nu vor mai ajunge la spital. Reducerile salariale cu 25 %, foamea, frigul, somajul sau pensiile de mizerie, noile biruri pe sanatate,coplata  ne vor eutanasia discret. Serviciile de pompe funebre vor inlocui rapid salvarea dar va fi nevoie de prezentarea cardului national de sanatate pentru acees in cimitir.


Spitalele vor fi abandonate de personalul medical umilit ,oare pentru a cata oara , dupa situarea in treimea inferioara in legea unitara a salarizarii. Vor ramane doar muzee in care va fi expusa aparatura din secolul trecut.


“Guvernul  va elaborara o noua reforma in sanatate  care sa interzica definitiv poporului roman sa se imbolnaveasca avand drept urgenta grad zero reducerea internarilor la zero iar cei care se vor imbolnavi vor fi considerati infractori si condamnati sa se trateze in strainatate. Asistam astazi la decesul  sistemului medical romanesc. Pentru ca fara spitale si fara colegii mei ce fac minuni in fiecare zi sanatatea romanilor e doar o promisiune electorala. Condoleante pacientilor romani”, concluzioneaza Tudor Ciuhodaru.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.