Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Prim plan
20.04.2010

Vasile Blaga: ”Din păcate, în unele cazuri, da, se poate spune că DGIPI a făcut anul trecut poliţie politică”


Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat pentru Romania Libera ca de la DGIPI s-au copiat documente cu caracter secret, strict secret sau chiar de siguranţă naţională, in favoarea PSD. Faprele se petreceau in perioada in care ministru era Dan Nica.


”Au fost făcute copii după documente care aveau un caracter secret, strict secret sau chiar de siguranţă naţională, din această cauză 7 foşti colegi au dosare la Parchetul General şi aşteptăm finalizarea acestor dosare. Pentru a nu mai avea acces la astfel de documente, unora din minister li s-a ridicat certificatul ORNISS, alţii nu-l mai au din septembrie anul trecut. Totuşi, ar fi prea mult să spunem că întreaga arhivă a fost la dispoziţia PSD”, a declarat Blaga.


Vasile Blaga a mai adaugat ca a dat ordin ca toata arhiva ofiterilir serviciului din teritoriu sa fie transferata la Bucuresti, pentru a putea fi consultata mai usor.


”O mare parte din arhiva serviciului se afla în teritoriu, în fişetele foarte multor ofiţeri, astfel încât am accelerat procesul de predare a documentelor la Bucureşti, la DGIPI -Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Deocamdată peste 60 de procente din ea sunt predate şi în două săptămâni va fi toată la Bucureşti, pentru a avea acces la ea fără probleme, iar dosare de 7-8 ani de zile să nu mai fie în fişetele ofiţerilor din ţară, care sigur la un moment dat ar fi putut fi folosite în alte scopuri”, mai adauga Blaga.


Ministrul de Interne a mai declarat pentru ziarul citat ca persoanele din sistemul MAI care au lucrat pentru senatorul PSD Catalin Voicu, vor pleca din institutie. In ceea ce il priveste pe adjunctului Poliţiei Capitalei, Mihai Călinescu, aflat în „stenogramele Voicu", Blaga a declarat ca ”asteapta sa se faca bine”  si ca ”ar trebui să plece din sistem”.


Vasile Blaga a mai adaugat ca ”din pacate, in unele cazuri DGIPI a facut politie politia”.


”Atunci când discuţi despre un serviciu nu trebuie ca lucrătorul să fie pus la dispoziţia unui partid. El îşi face datoria şi 99 la sută din oameni îşi fac datoria. Depinde în ce fel este utilizat rezultatul muncii lui. Din păcate, în unele cazuri, da, se poate spune că DGIPI a făcut anul trecut poliţie politică”, a adaugat Blaga, la intrebarea redactorului.


Liderul PDL a simtit nevoia unei anumite nuantari referitoare la acesta afirmatie: „Poliţie politică" e un termen destul de pretenţios: dacă s-au utilizat informaţii în scopuri politice? Da, e un lucru clar, aţi văzut şi dvs. în presă”, a adaugat Blaga.


Petre C.


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.