Optimal Media
ALERTĂ POLIȚIENEASCĂ – OLANDA A DEVENIT UN “NARCOSTAT”  |   ”Povestea de vineri cu Petre Crăciun” - 52 de povești în lectura autorului   |   POLIȚIST ROMÂN DECORAT DE FRANCEZI   |   Film/ FROZEN IGNAT (AKA: CINE A UCIS CRACIUNUL?)  |   Film/ CALUGARITELE VRAJITOARE  |  
  Romanii de pretutindeni
15.05.2012

Dezbatere la Senat: 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de catre Rusia. Impactul lui asupra istoriei romanilor


Miercuri, 16 mai, de la ora 15.00, la Parlamentul României va avea loc dezbaterea „200 de ani de la primul rapt al Basarabiei de către Rusia. Impactul lui asupra istoriei românilor”. La eveniment vor participa parlamentari, istorici, diplomați, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile de pe ambele maluri ale Prutului.Dezbaterea va avea loc în sala Constantin Stere, om politic care a jucat un rol important în unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918. Ea are loc cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus prin semnarea Tratatului de la București și în contextual în care duminică, la Chișinău, circa 7 000 de oameni au ieșit în stradă pentru a cere plecarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și unirea cu România.


“Salutăm  faptul că Parlamentul României este sensibil la această temă, una importantă pentru mulți români de pe ambele maluri ale Prutului.  Faptul că avem o participare importanta atât politicâ cât și academică nu poate decât să ne întărească credința că această cauză este una extrem de actuală iar amintirea raptului care s-a produs în 1812 ne dă perspectiva reparării lui cât mai curând posibil” a declarat Eugen Popescu, unul dintre organizatorii principali.


Evenimentul este organizat de Comisia pentru Românii de Pretutindeni a Senatului României, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni şi Consiliul Naţional al Reîntregirii în parteneriat cu Platforma Civică “Acțiunea 2012” şi Consiliul Româno-American.


Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul Mineriada
Fostul premier Petre Roman, inculpat in dosarul ”Mineriada”, impreună cu Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alți membrii ai cabinetului său, s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari. Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității....
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.