Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Donatie pentru elevii liceului Lucian Blaga din Tiraspol
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Romanii de pretutindeni
13.04.2012

Donatie pentru elevii liceului Lucian Blaga din Tiraspol

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat, ieri, în cadrul unui proiect comun cu Primăria municipiului Chişinău, un lot de 20 de calculatore liceului cu predare în limba română „Lucian Blaga” din Tiraspol.


Colectivul liceului din stânga Nistrului a primit donaţia în cadrul unei ceremonii, desfăşurate în incinta Primăriei de la Chişinău, la care au participat Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, Dorin Chirtoacă,  Primarul General al capitalei, Marius Lazurca, Ambasadorul României în Republica Moldova, l Viorel Badea, Preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Senatului României, Petre Guran, Directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chişinău.


Secretarul de stat Eugen Tomac a subliniat că donaţia se înscrie într-o serie de gesturi care demonstrează interesul legitim pe care statului român îl are pentru toţi vorbitorii de limbă română, indiferent unde se află. ”Trăim cu speranţa că demnitatea şi conştiinţa românilor va fi şi în casele oamenilor care locuiesc în Transnistria şi vorbesc româna în şoaptă sau se tem să se identifice ca români”, a spus Eugen Tomac.


Primarul General al Chișinăului, Dorin Chirtoacă şi-a exprimat speranţa că lucrurile vor reveni la normalitate în stânga Nistrului, anunţând că Primăria municipiului Chişinău intenţionează să acorde anul acesta câte 200 de mii de lei fiecărei şcoli cu predare în limba română din regiunea transnistreană.


La rândul său, directorul liceului “Lucian Blaga”,  Ion Iovcev, a mulţumit pentru cadoul primit şi a menţionat că, deşi se află în stânga Nistrului, nu se vor lăsa niciodată umiliţi şi vor păstra valorile naţionale şi limba română. 


Liceul ,,Lucian Blaga” de la Tiraspol este singura instituţie de învăţământ cu predare în limba română din acest oraş. În prezent, aici îşi fac studiile peste 300 de elevi. (Foto: info-prim.md)


Optimal Media


         

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.