Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Romanii de pretutindeni
16.07.2015

Președintele Klaus Iohannis: Mesajul meu pentru toţi românii din Serbia este acesta: fiţi uniţi

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează joi, 16 iulie a.c., o vizită oficială în Republica Serbia. În acest context, Președinte Klaus Iohannis s-a întâlnit, la Belgrad, cu reprezentanţi ai minorității românești din Serbia.
”Mi-am propus încă de la preluarea mandatului de Președinte să întâlnesc cât mai mulți dintre românii care trăiesc dincolo de hotarele ţării, fie aceştia cetăţeni ai statelor în care s-au născut şi trăiesc, fie cetăţeni care au ales, din varii motive, să beneficieze de libertatea de mişcare în spaţiul european. Am ținut să vă întâlnesc pentru că vreau să cunosc direct de la dumneavoastră care sunt problemele cu care se confruntă românii din Serbia, pentru a căuta şi identifica soluții. Mă aflu din nou în regiunea Balcanilor în decurs de o lună. Prin prezența mea doresc să subliniez importanța pe care o acordă statul român acestei zone, comunităților de români care trăiesc aici, dar și determinarea noastră de a participa în mod activ la consolidarea stabilităţii şi cooperării în regiune”, a afirmat președintele României, la întâlnirea menționată.
Cu acest prilej, președintele a mai adăugat că unul dintre punctele principale pe care le-a avut pe agenda discuțiilor cu oficialitățile sârbe l-a constituit statutul minorității române din Serbia.
”Știu că s-au făcut în ultimii ani unele progrese, dar acestea trebuie continuate pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor dumneavoastră. Am evidenţiat clar acest lucru în dialogul cu interlocutorii mei de astăzi, exprimându-mi încrederea că autorităţile sârbe vor întreprinde măsurile necesare în acest sens, măsuri care decurg, de altfel, din angajamentele asumate chiar de aceste autorităţi. Avem în vedere în demersurile noastre faptul că toţi cetăţenii sârbi care îşi asumă spiritualitatea românească şi legăturile culturale, religioase şi de limbă cu România, indiferent de regiunea din Serbia în care locuiesc sau de denumirea sub care sunt cunoscuţi, români sau vlahi, aparțin minorității române. Comunitatea dumneavoastră trebuie să se bucure de toate drepturile fundamentale prevăzute în documentele internaţionale. Fie că vorbim de reprezentare, acces la educaţie, serviciu religios sau presă în limba maternă, acestea sunt lucruri la care dumneavoastră trebuie să aveți acces. Subliniez, în acest context, și importanța pe care o acordăm identificării unor soluţii constructive pentru facilitarea accesului elevilor români din nord-estul Serbiei la cursurile de limba română”, a mai afirmat Klaus Iohannis.
Președintele României a făcut un apel la unitatea comunității românești, considerând că păstrarea identitatății vine din solidaritate şi înțelegere.
”Mesajul meu pentru toţi românii din Serbia este acesta: fiţi uniţi. Este calea prin care românii, loiali statului în care trăiesc, se pot face auziţi ca o voce unitară şi puternică. În actualul context regional, solidaritatea a devenit o valoare extrem de preţioasă. Cred în nevoia de mai multă solidaritate la nivelul Uniunii Europene, pentru a avea o regiune sigură şi prosperă. România îşi manifestă această solidaritate inclusiv prin susţinerea parcursului european al Serbiei, proces care implică şi promovarea drepturilor omului şi protecţia minorităţilor. Dumneavoastră reprezentați un factor de coagulare a intereselor româno-sârbe. Păstrarea identității, a culturii și a tradițiilor românești îmbogățește întreaga societate sârbă. Este datoria noastră, a celor din România, să vă susținem în afirmarea propriei identități spirituale. Veți găsi în mine, întotdeauna, un partener și un sprijin”, i-a mai asigurat Iohannis pe românii din Serbia.
Petre Crăciun
captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: wbW2n3Y4

Great title. Loved it! BUT Lee doesnt dissucs in any detail what sizes you should create your flash movies in to compensate for rectangular pixels on TVs? He did touch on it but must have forgotten So I have to design for a Widescreen 42in plasma in PAL. So what size would I make my movie in flash? And for NTSC?Thanks for your time http://jprbmor.com [url=http://sxdakag.com]sxdakag[/url] [link=http://mzionsgdqsa.com]mzionsgdqsa[/link]

Publicat de: EW7CLll17

What about making a drop down list that will let you cooshe what phone you are using. Its about the only thing i could think of. Right now I have to edit the notes with my phone name to get my post to show on the top devices list.

Publicat de: KJV4pGXK

As if!! As much as I want Australia to go through, I can't see it, bro. Paraguay and Chile are big calls too. And dtesipe the fact that I have put money on NLD to win, I think it will be Germany Spain in the final, with Argentina and Brazil for 3 and 4. But I am really hoping for a dark to cut a swathe through the usual suspects. If Serbia get it all together they might do it. http://lmspflz.com [url=http://obssbmkrnom.com]obssbmkrnom[/url] [link=http://rpxyacfz.com]rpxyacfz[/link]

Publicat de: sYpB0scOAQ

• Tracklisting •• Matador Kenekt• Axel Karakasis Molecular• Alberto Pascual Vertigo• Mark Broom Verve• Redhead Topscream• Hertz Acinium• Pedro Freiberger Acid Drops (Axel Karakasis Remix)• Julian Jeweil Techno Corner (Original Mix)• The Advent Hybridizing• Chris Liebing D• Johan Bacto Wake Up• Ben Sims feat. Blake Baxter I Wanna Go Back• Paul Ritch The Lick• Oxia New Decision• The Advent Industrialyzer Terraworld• Don Ruijgrok Spastik• Dave the Drummer chrisliberator Twinkletoes (Spiros Kaloumenos remix)• Excizen Outstand (Tactic Tech Rmx)

Publicat de: 3K8SCMXu4OR

Aptpacierion for this information is over 9000-thank you!


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.