Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Campanii sociale
16.12.2011

Castigatorii Galei Sanatatii 2011 - Traditie in recunoasterea valorilor din sectorul medical

Joi, 14 decembrie, la Palatul Parlamentului a avut loc cel mai aşteptat eveniment al anului din lumea medicală - Gala Sănătăţii, ediţia a III-a.


Evenimentul organizat de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților, a premiat şi anul acesta cele mai deosebite realizări din domeniul medical, răsplătind activitatea de exceptie a managerilor, a societăţilor medicale, cercetătorilor, asociaţilor de pacienţi, profesorilor, jurnaliştilor şi societăţilor studenţeşti.


Un rol cu totul deosebit în acordarea premiilor Gala Sănătăţii l-a avut comisia de jurizare, formată din 15 membri, toţi personalităţi marcante  din domeniul sănătăţii, condusă de Prof. Univ. Dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.


Astfel, premiile au fost acordate în urma deciziei comisiei de jurizare:


Locul 1 la categoria “Premiul pentru cel mai performant management medical din sectorul public”, i-a revenit Prof. Univ. Dr. Petru Armean, Manager la Spitalul “Prof.Dr.Th.Burghele”, premiul fiindu-i înmânat de către Sorin Popescu, Corporate Affairs Director Amgen România. Locul 2 a revenit Dr. Marius Savu, Director Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, iar locul 3 la aceeaşi categorie, profesorului universitar Dr. Gheorghe Peltecu, Manager la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia din Bucureşti.


Locul 1 la categoria “Premiul pentru cel mai performant management medical din sectorul privat” i-a fost înmânat Dr. Cătălin Copăescu,  Managerul Centrului de Diagnostic şi Tratament Delta Hospital, de către Conf. Dr. Cătălin Cârstoiu.  Pe locul 2 la aceasta categorie s-au clasat Prof. Dr. Konstantinos Giatras, Director General la Spitalul Athena Timişoara, alături de Dr. Nicolae Marcu, Director Executiv MedLife. Locul 3 i-a revenit domnului Dr. Bogdan-Dimitrie Niculae, Directorul Centrului Medical LASERMED.


Un alt premiu deosebit, cel decernat “pentru excelenţă în cercetare, dezvoltare şi inovaţie în medicină”, a fost câştigat de Prof. Dr. Alexandru Ciocâlteu, Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, premiul fiindu-i înmânat de Prof. Dr. Nicolae Iordache, şeful secţiei de chirurgie de la Spitalul „Sf. Ioan”.  Pe locurile 2 şi 3 s-au situat Alina Ciovlică, Manager Radioterapie  la Centrul Gral Medical şi Prof. Dr. Petrişor Geavlete, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”.


Şi în acest an, Gala Sănătăţii premiază “cea mai bună campanie de informare publică în domeniul sănătăţii” pe locul 1 aflându-se Prof. Univ. Dr. Florin Dumitru Mihălţan, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, locurile 2 şi 3 fiind câştigate de Maria Culescu, Preşedinte ASOCIAŢIA M.A.M.E. şi Prof. Dr. Dan Gaiţă, Preşedinte Fundaţia Română a Inimii.


La categoria “Premiul pentru cea mai dinamică societate medicală  locul 1 a revenit domnului Prof. Dr. Alexandru Ovidiu Bajenaru, Preşedintele Societăţii de Neurologie din România, premiul fiindu-i înmânat de către Dr. Marius Filip, medicul şef al Casei Naţionale de asigurări de Sănătate. Locurile 2 şi 3 au fost câştigate de către Dr. Sandra Alexiu, Secretar Societatea Naţională de Medicină a Familiei şi Prof. Dr. Coman Ioan, Preşedinte Societatea Română de Cardiologie.


Premiile la secţiunea “cea mai implicată asociaţie de pacienţi” au fost înmânate de Ciprian Marcu, Director Public Health&Corporate Affairs, GlaxoSmithKline. Locul 1 a fost câştigat de Liana Stanciu de la Fundaţia Salvaţi-vă Îngerii. Locul 2 i-a revenit Elenei Miclea, Director Executiv SOS Infertilitatea, iar locul 3, la egalitate, a fost câştigat de Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer-FABC şi de Vasile Barbu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.


Locul 1 la categoria “Premiul pentru cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină” a fost acordat Preşedintelui Societăţii Studenţeşti de Chirurgie din România, Dorin Toma, şi a fost acordat de Prof. Dr. Florian Popa. Locurile 2 şi 3 au fost câştigate de Dan Pletea, Preşedintele Asociaţiei Studenţilor şi Medicilor Voluntari şi Ovidiu Mitu, Preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti Iaşi.


La categoria “Premiul pentru cel mai bun jurnalist pe sănătate”, juriul a decis să fie acordat doar premiul 1 pentru fiecare categorie de presă, câştigătorii fiind Daniela Arnăutu de la ziarul Ring pentru presa scrisa, Diana Brâncuşi de la TVR si Camelia Moise de la Realitatea TV, pentru televiziune, în timp ce Adriana Turea de la Radio România Actualităţi a câştigat locul 1, secţiunea radio.


“Premiul pentru implicare deosebită în activitatea didactică” i-a fost înmânat domnului Prof.Univ.Dr. Ştefan Iosif Drăgulescu, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara si de prof. Dr. Mihai Jianu, şeful secţiei de Ortopedie şi Traumatologie Pediatrică la Spitalul de copii “Grigore Alexandrescu”. Locul 2 a revenit doamnei dr. Daniela Moşoiu de la Hospice Casa Speranţei.


“Premiul pentru eco-sănătate”, categorie nouă introdusă în concurs, a fost acordat pentru locul 1 directorului Editurii Universitare „Carol Davila”, Conf.Univ.Dr. Victor Purcărea, premiu înmânat de Ecaterina Andronescu, senator PSD şi rector al Universităţii  Politehnica din Bucureşti. Locurile 2 şi 3 au fost ocupate de Dr. Dana Jianu, medic primar chirurgie plastică-estetică Centrului Medical ProEstetica şi Dr. Vasilică Cristescu, Manager Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice “Prof. N. C. Paulescu”.


Premiile “noutatea anului”, au fost înmânate de Rodica Nassar, Preşedinta Comisiei pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.  Locul 1 a fost câştigat de doamna dr. Rodica Tănăsescu, specialist e-learning, EMBA. Locul 2 au fost Roman Viorel, Asociaţia Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomanilor.


În continuarea evenimentului, Sănătatea Media Group alături de Comisia de Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a oferit şi premiile consacrate ale Galei şi anume:


Premiul „Pasiune şi devotament în medicină” i-a fost înmânat domnului Prof. Univ. Dr. Vlad Tica, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, de către Prof. Dr. Bogdan Marinescu, şeful departamentului de Reproducere Umană Asistată din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică- Ginecologie “Panait Sârbu” din Bucureşti.


Un moment special al Galei, a fost acela în care doamnei profesor Crina Sinescu i-a fost înmânat trofeul câştigător pentru „întreaga carieră medicală” chiar de soţul domniei sale.


Cel de-al doilea câştigător la această secţiune a fost Prof. Univ. Dr. Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii din Oradea.


“Premiul Management în medicina de urgenţă” a fost câştigat de Conf. Dr. Ioana Grinţescu care a primit premiul de la Dr. Raed Arafat.


Seara a continuat cu acordarea premiilor de excelenţă:


Premiul pentru „Informatizarea Sistemului de Asigurări de Sănătate” a fost câştigat de Dr. Nicolae Lucian Duţă, doamna Rodica Nassar fiind cea care a oferit distincţia.


Premiul pentru „Pionierat în dezvoltarea serviciilor medicale” i-a revenit domnului Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, fiindu-i înmânat de Prof. Dr. Ioan Lascăr.


Premiul pentru “Promovarea tehnologiilor moderne de investigaţie medicală” i-a fost înmânat domnului Dr. Florin Adrian Secureanu.


 Premiul special al juriulu a fost acordat doamnei Prof. Univ. Dr. Monica Pop, pentru „dezvoltarea managerială a unui spital public de urgenţă”.


La Gala Sănătăţii s-au acordat premii şi pentru proiectul inovator Explore Medicine TV, premii unice pentru reputaţii specialişti care au implementat pentru prima oară în medicină, conceptul de materialele didactice video. Un susţinător al acestui modern proces de predare – învăţare - evaluare este rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” Bucureşti, Prof. Univ. Dr. Florian Popa, de altfel şi singurul rector al unei Universităţi de Medicină si Farmacie, care a avut viziunea de a se implica într-un astfel de proiect, de mare interes pentru rezidenţi şi studenţi. Alături de rectorul Florian Popa, pentru  acest proiect au fost premiate  cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, care au realizat pentru prima oara in lume materiale didactice pentru studiu, in format video:


Conf. Dr. Laurenţiu Beluşică, Prof. Dr. Bogdan Marinescu, Prof. Dr. Eugen Brătucu, Prof. Dr. Mircea Beuran, Prof. Dr. Vlad Ciurea, Prof. Dr. Ioan Lascăr, Prof. Dr. Dragoş Stanciu si Prof. Dr. Ioan Cordoş. Iniţiatoarea acestui preoiect educaţional este Drd. Simona Maria Vlădica, director general Sănătatea Media Group.


Gala Sănătăţii, ediţia a treia, este un eveniment organizat de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor.


Optimal Media 


 

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.