Optimal Media
Schimb de experienţă între bibliotecarii din Basarabia şi cei din România  |   Stimulente financiare pentru elevii care au obținut media generală 10 la examenele naționale din acest an  |   Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov  |   Realizatori din România la Festivalul Internaţional al Filmelor de Animaţie „ANIMATOR” de la Poznań  |   Osânda cărților, spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri la Penitenciarul Rahova  |  
  Student Press
15.02.2010

Valentine’s day sau sărbătoarea „vrăjelilor”? (Student Press)

A trecut şi 14 februarie, uite-aşa s-a mai dus o sărbătoare americană, adică una cu un puternic iz comercial. Cu ce am rămas? Magazine pline de inimioare roşii de pluş, lumânărele, bombonele şi alte minuni în formă de inimioară. Creativă specia asta umană, n-am ce zice în privinţa aceasta.


Dar nu, nu vreau să lovesc prea dur în sărbătoarea cu ocazia căreia toţi îndrăgostiţii îşi declară iubire eternă. Chiar nu mă gândesc că se sărbătoreşte în cel mai fastuos mod în rândurile adolescenţilor, care, desigur, ştiu ce înseamnă dragostea, deşi după numai o lună se despart pentru că deja s-au plictisit unii de alţii. Unii sunt mai „fericiţi” că poate n-a durat nici o lună, aceasta deoarece s-au cuplat doar pentru a nu fi singuri de Ziua Îndrăgostiţilor.


„Te iubesc!”, „ I love you!”, „Je t’aime!”, ce uşor sunt spuse aceste cuvinte azi. Nu contează dacă peste câteva zile se „iubesc” atât de mult încât nu se mai pot privi.


Nu spun că nu-i frumos să-ţi declari dragostea, dar nu este lăudabil atunci când e una falsă, insipidă sau dacă doriţi, în limbajul înţeles de toţi: „vrăjeală”.


De ce trebuie să ne aducem aminte de dragoste numai o dată sau, în cazul românilor(Dragobetele), de două ori pe an?


De ce să nu celebrăm iubirea în mai multe zile sau de ce soţul să nu ofere flori şi ciocolată chiar şi fără să fie o ocazie sau de ce să nu pregătească soţiile câte o cină romantică mai des?


Are şi Valentine’s day o fărâmă de farmec, dar viaţa va fi inundată de adevărata magie doar dacă ne arătăm dragostea faţă de persoanele dragi în fiecare zi.


Loredana Popa

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.