Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Timp liber
26.05.2013

Cititul nu dauneaza grav sanatatii!

Si Dumnezeu a inventat calculatorul…. In ultimii trei sau patru ani, elevii din scolile romanesti au cam uitat ce inseamna cititul si au trecut subit la tableta. Nu spune nimeni ca internetul nu este bun, insa in scala generala ar trebui descoperite bucuria de a invata si cititul.


Limba si Literatura Romana a devenit un vis frumos pentu profesorii care incearca din rasputeri sa le readuca elevilor bucuria de a descoperi lumi noi in cartile nemuritoare.  Generatia copy-paste prefera sa ia de buna munca altora fara sa mai indrazneasca sa puna mana pe  o carte .


Elevii de liceu au reinceput sa simta bucuria de a citi datorita unor  povesti ce au readus in tara noastra bucuria unor lumi fantastice. “Amurg”, “Harry Potter”, “Jurnalele vampirilor” si “Jocurile  Foamei” sunt carti ce pun si acum pe jar imaginatia adolescentilor romani.


Este adevarat ca e mai simplu sa copiezi parerile altora insa cum te mai dezvolti? Multi  isi doresc propriile bloguri, site-uri dar fara sa citeasca, aceste mici minuni ale tehnologiei moderne sunt doar vise. Trebuie sa incercam sa ii facem pe elevi sa priceapa ca a citi nu este o povara, ci mai degraba o relaxare.


Multi sunt intrebati daca citesc si declara ca cititul ii oboseste. Serios?  Elevii au tendinta de a urma exemplul celor din jur asa ca haideti sa le demonstram ca cititul nu dauneaza grav sanatatii…


Corina Enache

captcha reîncarcă imaginea

Comentarii

Publicat de: Marian

Frumos articol bravo CORINA!


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.