Optimal Media
LOVESC, DECI EXIST!, un film de Marius Th Barna, dupa un scenariu de Bogdan Ficeac  |   Ambasada României la Copenhaga invită copiii români în Regatul Poveștilor, alături de scriitorul Petre Crăciun  |   Prezențe românești la Târgul Internațional de carte pentru copii Bologna 2017  |   ” Să călcăm pe iarbă”/ Concurs antidrog organizat de Școala nr. 79, în parteneriat cu C.N. ”Gheorghe Șincai” și Agenția Națională Antidrog   |   Să-ți schimbi părerea nu înseamnă să fii prostituată  |  
  Timp liber
10.06.2013

Raliul Aerian al Romaniei testeaza aptitudinile de navigatie aeriana

Singura formatie privata de acrobatie din Romania, Iacarii Acrobati, impreuna cu Aeroclubul Romaniei organizeaza, in perioada 12-15 iunie, la Aerodromul de la Banesti, judetul Prahova, Raliul Aerian al Romaniei. Evenimentul se bucura de sustinerea Casei Regale a Romaniei.


 


Raliul Aerian al Romaniei este o competitie sportiva dedicata pilotilor care doresc sa isi testeze abilitatile de navigatie aeriana. Evenimentul se desfasoara sub egida Federatiei Aeronautice Internationale si reuneste la start zece echipaje formate din cate doi membri – pilot si navigator.


 


Ceremonia de deschidere a Raliului Aerian al Romaniei va fi onorata de participarea reprezentantilor Casei Regale a Romaniei, care vor inmana insigna “Aripile Regale Romane” tuturor pilotilor concurenti in cadrul raliului.


 


Zilele de 12 si 13 iunie sunt dedicate antrenamentelor, pilotii participanti putand astfel sa se acomodeze cu zona Aerodromului de la Banesti. Pe 14 si 15 iunie, echipajele vor primi, in plicuri sigilate, probele pe care trebuie sa le parcurga, traseele aeronavelor fiind urmarite cu ajutorul unor echipamente speciale, omologate de Federatia Aeronautica Internationala. In ultimele doua seri, publicul larg este asteptat la Aerodromul de la Banesti, unde vor evolua aeronave cu motor, planoare si aeromodele. Alaturi de pilotii romani, la mitingul de vineri seara va zbura si Luca Bertossio, campion mondial la acrobatie cu planorul – clasa Advanced.


 


“Dupa organizarea Safety Demo, unde am urmarit invatarea si promovarea sigurantei in zbor, ne-am gandit ca un raliu ar fi o competitie perfecta pentru a-i evidentia pe cei mai buni piloti la navigatie aeriana. Ne bucura faptul ca Aeroclubul Romaniei a dorit sa se implice in acest eveniment si ca o parte din echipaje vin din aceasta institutie cu traditie in formarea personalului aeronautic. De asemenea, suntem onorati sa avem parte de suportul Casei Regale a Romaniei, ai carei reprezentanti vor inmana insigna «Aripile Regale Romane » echipajelor care vor zbura in cadrul competitiei”, a declarat Dan Stefanescu, managerul echipei Iacarii Acrobati.


 


Alteta Sa Regala Principele Nicolae va premia, la ceremonia de incheiere a raliului, echipajele cu cele mai bune rezultate.


 


Despre Iacarii Acrobati


Iacarii Acrobati este singura echipa privata de acrobatie din Romania. Pasiunea si profesionalismul celor trei piloti au condus la continuarea si ridicarea standardelor aviatiei romanesti, precum si la initierea de actiuni in premiera, atat pe plan national, cat si in plan international.


 


Printre actiunile noi se numara evolutia acrobatica in formatie cu efecte pirotehnice, display-ul acrobatic de noapte, precum si organizarea, la fiecare inceput de sezon de zbor, a unui program dedicat sigurantei in zbor. Safety Demo inseamna prezentarea in zbor a unor situatii anormale cu care pilotii se pot intalni, precum si demonstrarea modurilor de prevenire, recunoastere si recuperare a avionului din situatii periculoase zborului.


 


In urma cu trei ani, Iacarii Acrobati au amenajat, la Banesti, in judetul Prahova, un teren de zbor. Acolo, anul acesta, se organizeaza prima editie a Raliului Aerian al Romaniei, eveniment cuprins in calendarul competitional al Federatiei Aeronautice Internationale.


 


Iacarii Acrobati zboara, anual, peste 30 de display-uri aeriene, atat in tara, cat si in lume. Anul acesta, pentru prima data, pilotii romani vor zbura la un miting aerian in China.


 


Despre Aeroclubul Romaniei


Aeroclubul Romaniei, institutie aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, are 17 aerocluburi teritoriale in intreaga tara, este unitate de pregatire si perfectionare a personalului aeronautic civil, precum si structura sportiva de performanta cu profil aeronautic. De asemenea, este organizatie de pregatire autorizata pentru obtinerea unor categorii de calificari aeronautice si are atributiuni in domeniul certificarii / autorizarii anumitor categorii de tehnica aeronautica. Optimal Media

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Fostul premier Petre Roman, audiat în dosarul Mineriada
Fostul premier Petre Roman, inculpat in dosarul ”Mineriada”, impreună cu Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și alți membrii ai cabinetului său, s-a prezentat marți dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari. Roman este acuzat de infracțiuni contra umanității....
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.