Optimal Media
Concursul Național de Literatură REȚEAUA LITERARĂ - ediția a V-a - 2019  |   DRUMUL POVEȘTILOR. PE URMELE MARILOR POVESTITORI, un proiect menit să îi aducă pe copii mai aproape de autorii români de povești  |   Prejudiciu produs statului român, recuperat  |   Crăciun Fericit tuturor prietenilor!  |   Semnarea Programului de cooperare culturală între Ministerul Culturii și Identității Naționale și Ministerul Culturii din Palestina  |  
  Timp liber
23.01.2013

Romania, in topul tarilor cu cele mai frumoase cascade din lume

România se află în topul ţărilor cu cele mai frumoase cascade din lume, potrivit unui clasament făcut de The World Geography.


Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin este unul din principalele atracţii turistice din lume.


Pe locul al doilea se află cascada Flacăra Eternă, din America, cu o înălţime de 9 metri. În spatele acesteia se află o grotă de 1,5 metri, în care arde încontinuu o flacără de 10-20 de centimetri, întreţinută de gazul din subteran.


Pe locul trei în clasament se află cascada Asik-Asik, din Filipine, cu o înălţime de 60 de metri şi o lăţime de 140 de metri. Apa acestei cascade este potabilă, iar vizitatorii nu ratează ocazia de a bea apă din ea.


O altă cascadă celebră în lume este Cascada Orizontală, din Golful Talbot, Australia. Atunci când o cantitate mare de apă, cauzată de valurile mareice se scurge prin defileu, apar cascadele temporare, cu altitudini de până la 5 metri.


Cascada Sângelui a fost descoperită în 1991, la baza gheţarului Taylor, din Antarctica. Culoarea ei este ruginie datorită oxidării apei de la suprafaţă. (Foto: Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin) RADOR

captcha reîncarcă imaginea

Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Activitatea Lecturile Regatul Cuvintelor de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată concursuluiTinere Condeie.
Activitatea ”Lecturile Regatul Cuvintelor” de la Biblioteca Națională din ziua de 27 iunie, ora 18.00, este dedicată celui mai longeviv concurs de creație literară pentru elevi - Tinere Condeie. Sunt invitați să citească din opera lor laureații din toate timpurile ai concursului, participanții la cenaclul...
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.