Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Dacă Gigi Becali ar anunţa că vinde Steaua, 200.000 de stelişti ar ieşi in stradă pentru a sărbători
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Dacă Gigi Becali ar anunţa că vinde Steaua, 200.000 de stelişti ar ieşi in stradă pentru a sărbători

Aşteptat cu nerăbdare, mitingul de miercuri a adunat abia 1.500-2.000 de sindicalişti CNSLR-Frăţia în Piaţa Revoluţiei. Am văzut iarăşi acuze adresate de către moderatorii de emisiuni televizate liderilor de sindicate. La rândul lor, aceştia au răspuns, previzibil, că bucureştenii sunt de vină pentru că nu percutează la oferta lor sindicală şi nu ies in stradă.


Aruncat dintr-o parte in alta, adevărul pare a fi in cu totul altă parte.


De ce nu ies românii in stradă, aşa cum au ieşit francezii?


In primul rând, românii ies in stradă numai atunci când le ajunge cuţitul la os. Iar cutitul ajunge la os in funcţie de statul de osânză. Studiul istoriei romanilor arata ca aceste „ieşiri” se petrec la intervale relativ relativ mari de timp, de câteva decenii. O altă observaţie este că toate marile nemulţumiri care au generat răbufniri sociale ample au avut loc iarna, prin lunile decembrie-ianuarie. Atunci când frigul este mai mare, iar proviziile se termină. Cât timp au ce da de mâncare copiilor, românii nu sunt dispuşi să „rişte” o astfel de atitudine civică.


Românii ies in stradă numai atunci când inţeleg faptul că nu există o altă şansă, că nu mai poate aştepta să-i rezolve altcineva problemele. Cât timp există speranţa ca altcineva să ia poziţie in locul său, românul este „politicos” şi il lasă pe cel din stânga, din dreapta, din spate, din faţă să işi asume gestul.


Ieşitul in stradă presupune asumarea clară a unei anumite alegeri. Cine iese, trebuie să strige „Jos Popescu” si „Sus Ionescu”, consumându-şi posibilitatea de a trăi duplicitar, dându-se bine şi pe lângă primul şi pe lângă cel de-al doilea.


Minunaţii noştri contemporani sunt incapabili de a ieşi in stradă pentru a se lupta pentru salariile, pentru pensiile, pentru alocaţiile copiilor. In acelaşi timp, ei sunt capabli să facă un astfel de gest pentru cauze care nu le influenţează decât in mică măsură viaţa. Un exemplu. Dacă Gigi Becali ar anunţă că s-a decis să vândă Steaua, vă asigur că, in modul cel mai spontan cu putinţă, se vor aduna 200.000 de suporteri din intraga ţară pentru a sărbători „victoria”.


Petre CraciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.