Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Ora de parcare în București de 6,66 ori mai scumpă decât in iunie
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Ora de parcare în București de 6,66 ori mai scumpă decât in iunie

Capitala României are, de la 1 iulie, grație doamnei primar general, cele mai scumpe locuri de parcare. Deși nu a crescut siguranța parcărilor și nu au apărut servicii suplimentare, prețul a crescut de la 1,5 lei la 10 lei/oră în zona zero. Dacă facem un calcul simplu, vedem că prețul a crescut de 6,66 ori. Hmm!
Adică acolo unde oamenii au treabă. În zona 1, prețul este de peste trei ori mai mare decât în iunie, adică 5 lei/oră. Tot fără să se facă nicio investiție. Peste noapte! Și pentru că tot a venit vorba de noapte, aflăm că și după ora 18.00 se percepe o taxă, ce-i drept ceva mai mică. La Budapesta, după 18.00 și în weekend parcările sunt free. Ca să nu mai spun că tariful este de vreo trei ori mai mic decât cel de la București. În Sofia, de ex., plătești o leva/oră, adică 2,38 lei.
La noi, 10 lei/oră. Dintr-o dată, pentru că vrem, pentru că putem! Citesc în presă că 31 de consilieri au votat pentru și numai doi împotriva acestor prețuri aberante.
Nici primarii de sector nu stau de pomană. În sectorul 3, de exemplu, poliția locală a început să ridice, după criterii extrem de discutabile, autoturismele parcate în fața blocurilor. Adică acolo unde stă omul. Te trezești cu mașina ridicată... Nu știi dacă au furat-o hoții sau poliția locală. Afli că este ridicată de primăria de sector și nu știi dacă să te bucuri sau să te întristezi. Amenda este de 500 lei la cei care au ridicat mașina și vreo 280 lei la poliție, dacă plătești amenda în 24 de ore. Nu vorbesc din auzite, i s-a întâmplat fiului meu.
Au început primarii din București un război cu conducătorii auto?
Câte parcări noi au făcut doamna Firea și primarii de sector înainte de a crește aberant taxele și de a ridica mașinile noaptea (ca hoții!) din fața blocurilor?
Scriam ieri despre ospitalitatea bulgarilor față de români. Cred că vom avea, în curând, mai multe drepturi în afară decât în țara noastră.
Ce taxe mai urmează? Pe mersul de jos? Pe barbă? Pe gândirea liberă?


Petre CrăciunCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.