Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Tabloidizarea comunicării publice la unele instituții
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Editorial
30.11.-1

Tabloidizarea comunicării publice la unele instituții


De la o vreme, prostul gust și tabloidizarea și-au făcut loc în comunicarea publică. Sunt instituții care mizează pe gesturi care îți lezează buna creștere și care te fac să te întrebi dacă cei care le conduc citesc și altceva decât Libertatea. Pe 1 Martie, de exemplu, mai mulți jandarmi au ”descins” in redacțiile mai multor televiziuni, îmbrăcați în uniforme, cu armele la piept și cu ochelari la ochi, pentru a le da flori fetelor. Acesta este un act de comunicare sau un scenariu prost, foarte prost, scris de cineva de la Jandarmerie? Nu putea fi trimis purtătorul de cuvânt, cu un coș de zambile, să umble din redacție în redacție, fără o desfășurare de forțe care să amintească de raziile din spațiile lumii interlope? Este firesc, este legal, este productiv să permitem jandarmilor să plece cu armele la ei pentru a oferi ghiocei? Ar fi bine dacă cei care se ocupă de PR-ul acestei instituții ar mai reflecta.
Polițiștii de la Rutieră și-au făcut și ei un obicei de a opri femeile în trafic pentru a le oferi mărțișoare sau flori. Se știe că oprirea in trafic a unui conducător auto este un gest care provoacă emoție celui oprit, mai ales dacă acesta este o femeie. De ce să supunem o doamnă la un astfel de tratament? Nu ajunge un comunicat prin care Poliția Rutieră urează tuturor reprezentantelor sexului frumos să aibă o primăvară minunată?
Se pare că nu. Unii șefi înțeleg să trimită oamenii in stradă, cu armanentul din dotare, pentru a-și face un fel de publicitate indoielnică, de prost gust, pe care o regăsim in tabloidele rău mirositoare de după 1990.
Păstrând raționamentul, ar trebui ca cei de la ANAF să le oprească pe doamne pentru a le tăia chitanțe de amenzi care se transformă în ghiocei, pirotehniștii să le pună o bombă în brațe, care se deschide miraculos pentru ca, din interiorul ei, să iasă un mărțișor, scafandrii să le bage pe domnișoare in apă pentru a le oferi frezii într-un mediul adecvat, aviația militară să vină cu avioanele din care să curgă valuri de felicitări ș.a.m.d. Ne oprim aici pentru a nu le da și mai multe idei acestor nefericiți care confundă comunicarea cu publicitatea de prost gust.
Spațiul public este poluat, de ani de zile, de tot felul de personaje indoielnice care promovează un comportament penibil. Este de neințeles atunci când instituții serioase, de apărare a ordinii publice, intră într-un asemenea joc derizoriu de imagine. Îi vedeți dumeavoastră pe polițiștii americani să facă așa ceva? Sau pe Jandarmii francezi? Sau pe cei de la Guardia Civil, din Spania? Nicidecum!
Comunicarea publică este un domeniu serios, bazat pe norme, pe coduri profesionale, pe respectul celui care te plătește sau care face parte din publicul tău țintă. Iar publicul țintă al acestor instituții este populația generală, din care fac parte și profesorii, muzicienii, scriitorii sau academicienii ș.a.m.d.
Poate ne spălăm cu apă rece pe față și ne trezim din această beție a popularității ieftine, de genul celei obținute de Dan Diaconescu prin emisiuni dedicate lui Tolea Ciumac.
Petre Crăciun


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.