Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Europolul a lansat un proiect pentru stoparea activităţilor călătorilor în scop sexual
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Europolul a lansat un proiect pentru stoparea activităţilor călătorilor în scop sexual

La 22 noiembrie, Oficiul European de Poliţie-Europol a lansat proiectul Halting Europeans Abusing Victims in Every Nation (HAVEN) – Stoparea Europenilor care Abuzează Victime în Orice Ţară. Iniţiativa a fost lansată la reuniunea anuală Europol a experţilor în combaterea exploatării sexuale a copiilor şi are ca scop depistarea şi anihilarea infractorilor sexuali itineranţi europeni care exploatează copiii din ţările de destinaţie.


Deşi este aproape imposibil să se cunoască întinderea exactă a acestei probleme datorită naturii sale ilegale, statisticile UNICEF apreciază că aproximativ 2 milioane de copii sunt în mod curent înrobiţi în comerţul global sexual. O mare parte a persoanelor implicate în turismul sexual infantile sunt pedofili care călătoresc din ţările dezvoltate pentru a exploata copiii cei mai vulnerabili, copii care sunt găsiţi în general în zonele cu venituri mici. Ceea ce este revoltător este faptul că aceşti copii sunt în vârstă de şase-şapte ani.


La reuniunea din 18 noiembrie 2010 experţilor din ţările membre şi nemembre ale Uniunii Europene şi practicienilor din organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale le-a fost prezentat un raport asupra acestei situaţii întocmit de către Grupul de experţi Europol privind exploatarea sexuală a copiilor.


Conform proiectului HAVEN, Europolul va coordona eforturile comune ale Uniunii Europene pentru abordarea acestor infracţiuni de abuzare sexuală a copiilor comise de către cetăţeni europeni în afara ţărilor lor de origine. Acţiunea va include coordonarea operaţiunilor internaţionale desfăşurate de către autorităţile de aplicare a legii din Uniunea Europeană, precum şi sprijinirea proiectelor prin evenimente de conştientizare pentru descurajarea potenţialilor infractori sexuali de a mai abuza copii în străinătate. Mai mult, pe termen lung, Europolul va implementa măsuri preventive, cum ar fi notificarea permanentă sau un sistem de alertă, în vederea depistării infractorilor sexuali ale căror victime sunt copiii şi limitării activităţilor lor ilegale şi deplorabile.


Directorul Europol, Rob Wainwright, a comentat astfel acest eveniment : “Turismul sexual cu copii este o violare respingătoare a drepturilor omului ale copilului şi una dintre cele mai grave infracţiuni investigate de către Europol. Victimele sunt copii vulnerabili care merită protecţia societăţii. Europol lansează proiectul Haven ca o nouă iniţiativă majoră în Europa pentru a anihila criminalii implicaţi şi a atenua suferinţa copiilor”.


Ioan HurdubaieCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.