Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Federaţia ”Spiru Haret” de acord cu declanșarea grevei și suspendarea examenelor
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Federaţia ”Spiru Haret” de acord cu declanșarea grevei și suspendarea examenelor

Cadrele didactice care fac parte din Federaţia "Spiru Haret" susţin declanşarea grevei şi boicotarea examenelor naţionale, ca forme de protest faţă de problemele din sistem, sindicaliştii urmând să sesizeze şi CEDO în legătură cu acestea.


Biroul Executiv şi Colegiul Liderilor Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" au avut o şedinţă comună, vineri şi sămâbătă, în care au analizat situaţia din învăţământ şi problemele cadrelor didactice legate de pierderea locurilor de muncă, diminuarea veniturilor şi pierderea unor drepturi consacrate de ani de zile în legislaţie şi contractele colective de muncă, imposibilitatea de a beneficia măcar de reparaţiile dispuse de instanţele de judecată, informează federaţia într-un comunicat remis luni.


Membrii Federaţiei "Spiru Haret" sunt de acord cu declanşarea mai multor forme de protest  având în vedere aceste probleme. Astfel, cadrele didactice membre ale federaţiei susţin în proporţied e 70 - 80% organizarea unui miting în Bucureşti, a grevei de avertisment şi a grevei generale, precum şi cu boicotarea examenelor naţionale.


De asemenea, sindicaliştii au hotărât continuarea acţiunilor de protest începute în 3 februarie cu pichetarea sediului Ministerului Educaţiei.


Printre alte decizii stabilite de federaţie se numără trimiterea unei delegaţii la Bruxelles, sesizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului, lansarea unui sondaj de opinie în rândul membrilor de sindicat (pentru a afla punctul lor de vedere cu privire la o serie de probleme privind Legea educaţiei şi salarizarea personalului din sistem), boicotarea probelor examenelor naţionale (care se derulează începând cu jumătatea lunii aprilie) şi blocarea sfârşitului de an şcolar.


Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" lansează un apel către celelalte federaţii sindicale din învăţământ pentru stabilirea unui calendar comun al acţiunilor de protest.


Liderii celor patru federaţii sindicale din învăţământ s-au întâlnit, miercuri, cu ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, cu care au avut o discuţie de peste trei ore.


Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, preciza atunci că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Educaţiei şi calendarul protestelor va fi stabilit după ce vor discuta cu membrii organizaţiilor respective. (Foto: mediafax.ro)


Sursa: MediafaxCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.