Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Gabriel Oprea a transmis un mesaj militarilor participanţi la misiunile desfăşurate sub egida N.A.T.O.
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Gabriel Oprea a transmis un mesaj militarilor participanţi la misiunile desfăşurate sub egida N.A.T.O.


Cu prilejul împlinirii a 10 ani de când România a devenit stat membru cu drepturi depline al Alianței Nord-Atlantice, viceprim-ministrul pentru securitate naţională şi ministru al afacerilor interne, Gabriel OPREA, a transmis un mesaj militarilor participanţi la misiunile desfăşurate sub egida N.A.T.O.:

Anul 2004 este unul dintre cei mai importanţi ani ai politicii externe româneşti, începând din 1989 și până în prezent.

În calitate de viceprim-ministru pentru securitate naţională, de ministru al afacerilor interne, dar şi de fost ministru al apărării, sunt deosebit de mândru atunci când profesionalismul camarazilor noştri este elogiat de oameni importanţi ai lumii – vicepreşedintele american Joe Biden, Secretarul General al N.A.T.O. Anders Fogh Rasmussen şi mulţi alţii.

Faptul că astăzi România este un partener credibil în plan internaţional se datorează în mare parte dumneavoastră, militarilor din cadrul M.Ap.N. și jandarmilor din cadrul M.A.I., pentru rigurozitatea şi responsabilitatea cu care v-aţi asumat şi v-ați respectat angajamentele, pentru maniera inteligentă în care aţi participat activ la edificarea unui mediu internaţional sigur.
Pentru acest mod exemplar în care aţi înţeles să vă faceţi datoria, aveţi toată consideraţia mea!

Dragi militari, vă urez mult succes în misiunile viitoare, iar celor care sunt și în aceste zile în misiuni departe de țară, le spun că așteptăm să se întoarcă sănătoşi acasă! Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Informaţii de background

Ca stat membru al Alianţei Nord-Atlantice, România participă din anul 2004 la misiuni şi operaţiuni N.A.T.O., contribuind astfel la promovarea, consolidarea şi menţinerea păcii şi stabilităţii regionale şi globale.
În promovarea politicii externe a României, Ministerul Afacerilor Interne şi-a demonstrat rolul fundamental pe care îl deţine în asigurarea unui climat de stabilitate şi securitate, prin participarea activă la misiunile N.A.T.O., în zonele de conflict.
Astfel, începând din anul 2011, peste 260 de instructori jandarmi români au fost dislocaţi în cadrul misiunii internaţionale a N.A.T.O. de asistenţă pentru securitate în Afganistan. Forţele Jandarmeriei Române au contribuit la promovarea stabilităţii şi securităţii în teatrul de operaţii, asigurând, în acest sens, formarea şi pregătirea poliţiei locale afgane.

De-a lungul celor trei ani de misiuni, jandarmii români au instruit 16.420 de ofiţeri şi subofiţeri afgani ai nou-înfiinţatei Poliţii Afgane.

În prezent, 14 jandarmi, dislocaţi în Afganistan, sub egida N.A.T.O., continuă să sprijine procesul de reformă a serviciului poliţienesc, structură menită să contribuie la asigurarea păcii, securităţii şi a siguranţei populaţiei afgane, într-un stat organizat pe principii democratice.

În conturarea contribuţiei sale la misiuni internaţionale, Ministerul Afacerilor Interne participă cu efective în afara teritoriului ţării şi în următoarele teatre de operaţii:
Misiunea O.N.U. din Republica Democrată Congo – 15 ofiţeri
Misiunea Naţiunilor Unite pentru Stabilizare din Haiti – 21 ofiţeri
Misiunea Uniunii Europene de Monitorizare din Georgia – 7 ofiţeri
Misiunea de poliţie a Uniunii Europene din Congo – 5 ofiţeri
Misiunea Civilă a Uniunii Europene din Sahel Niger – 1 ofiţer
Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina – 3 ofiţeri

În acelaşi timp, 18 ofiţeri M.A.I. desfăşoară misiuni sub egida altor organizaţii internaţionale şi agenţii europene.


Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.