Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - J. Franks: Masurile de reducere a salariilor si pensiilor apartin Guvernului, dar sunt sprijinite de FMI (VIDEO)
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

J. Franks: Masurile de reducere a salariilor si pensiilor apartin Guvernului, dar sunt sprijinite de FMI (VIDEO)


Delegatia FMI la Bucuresti, condusa de Jeffrey Franks, si-a prezentat concluziile vizitei in Romania. Intr-o declaratie rostita in limba romana, pentru a fi intelesa de tioti si pentru a nu fi “probleme de interpretare la traducere”, Franks a afirmat ca solutia de reducere a salariilor si pensiilor este decizia autoritatilor din Romania, dar ca FMI sprijina acest pachet de masuri. J. Franks a mai declarat ca Romania traverseaza o perioada dificila, masuri ferme pentru ca Romania sa nu fie afectata de furtunile care au atins alte tari. Oficialul a prognozat o crestere “zero sau chiar negativa”, urmanad ca in 2011 cresterea sa fie undeva pe la 3,4 %.


Seful delegatiei FMI a mai adaugat ca Executivul are obligatia de a pune in aplicare aceste masuri care ii apartin, deficitul trebuin adus la 6,8% din PIB.


Franks a mai declarat ca masurile din 2010 vor trebui sa pregateasca terenul pentru reluarea cresterii economice din anul urmator.


"După aplicarea acestor măsuri convenite, FMI va aproba acordarea unei tranşe de aproape 900 de milioane de euro", a concluzionat seful delegatiei FMI.


Reprezentanta Comisiei Europene, Fabienne Ilkovitz, a adeclarat, cu acelasi prilej, că economia României a fost grav afectată de criza mondială, iar în ultima perioadă dezvoltarea economică a fost sub aşteptări, mai ales în primul trimestru din 2010, pe fondul cererii slabe şi a mediului extern.


"Au fost făcute progrese importante, dar situaţia este mai puţin bună în domeniul politicilor fiscale şi sunt necesare măsuri pentru sectorul bugetar. Este importantă îmbunătăţirea consolidării bugetare. România are nevoie de o nouă reformă fiscală", a concluzionat Fabienne Ilzkovitz, citata de Agerpres.


Misiunea comună a FMI, UE şi Băncii Mondiale a sosit pe 29 aprilie la Bucureşti, pentru a evalua modul de îndeplinire a angajamentelor din Acordul Stand-By şi a discuta cu autorităţile despre o serie de politici pe termen mediu. Acordul Stand-By cu FMI a fost semnat de România în 4 mai 2009 şi prevede că împrumutul, în valoare de 12,9 miliarde de euro, este acordat în opt tranşe, pe o perioadă de 24 de luni.


In acelasi timp, România a obţinut un împrumut de cinci miliarde de euro de la Comisia Europeană. La randul sau, Banca Mondială acordă României trei împrumuturi în cadrul Programului pentru Politici de Dezvoltare, în valoare totală de un miliard de euro. (Foto: agerpres.ro)


Imagini: videonews.ro


Optimal Media


 Categorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.