Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/optimalm/lib/db/DB.php on line 46

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/optimalm/lib/db/db.lib.php on line 256
Optimal Media - Românii și vietnamenzii, principalii distribuitori de heroină din Australia
Optimal Media
Mugur Isarescu votat pentru al 7-lea mandat consecutiv la șefia BNR  |   Favorizarea unor segmente duce la scindări și mai mari, de Dan Hașdean  |   Maia Sandu s-a întâlnit cu Comisarul Johannes Hahn  |   MAE/Alertă de călătorie/Republica Elenă – Actualizare regiuni cu risc de incendii  |   Carmen DAN a avut o întâlnire de lucru cu Andrei NĂSTASE, ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova   |  
  Ultima ora
30.11.-1

Românii și vietnamenzii, principalii distribuitori de heroină din Australia

Grupările de români şi vietnamezi au devenit principalii distribuitori de heroină din Australia, unde traficanţii acţionează prin intermediul reţelelor sociale de pe Internet, în condiţiile în care preţurile drogurilor pe această piaţă sunt foarte mari, scrie Sydney Morning Herald în ediţia online.


Potrivit unui raport realizat de Comisia pentru combaterea infracţiunilor din statul Queensland (CMC), Australia este în continuare "una dintre cele mai scumpe pieţe din lume pentru droguri". Preţul metilamfetaminei este de zece ori mai mare decât în sud-estul Asiei, iar drogul ecstasy este vândut la cel mai mare preţ din lume. De asemenea, pe fondul intensificării recoltării de plante de canabis în alte ţări, numeroşi consumatori se adresează traficanţilor care acţionează pe Internet.


Raportul relevă că reţelele sociale de pe Internet precum Facebook şi Twitter sunt folosite de către traficanţi pentru a-şi construi pieţe de desfacere în Australia.


"Grupări de crimă organizată care se ocupă cu importarea sau producerea la nivel angro (de astfel de droguri) se folosesc de reţelele sociale şi nu sunt depistate de autorităţi (...)", se arată în raport.


Autorii raportului evidenţiază că extinderea metodelor alternative de comunicare facilitează "tranzacţiile ilegale cu droguri".


Potrivit studiului CMC, grupările formate din români şi vietnamzi sunt "principalii distribuitori de heroină, grănicerii înregistrând o creştere a capturilor de droguri în perioada 2005 - 2008".


Sursa: MediafaxCategorii
Actualitate
Politic
Economic
Social
Optimal Antidrog
Actualitatea Europeana
Stiri interne
Justitie & Afaceri Interne
Externe
Apărare
Administratie
Prim plan
Reportaj
Accente
Sănătate
Opinii
Cultură, educaţie
Media, publicitate
Derapaje
Campanii sociale
Sport/Turism
Romania asa cum este
Dosare istorice
Divertisment
Filme
Filmulete haioase
Joburi
Romanii de pretutindeni
Student Press
Spoturi antidrog
Timp liber
Stiri ultima ora
Muntenegru – Temperaturi ridicate și risc incendii de vegetație (3 iulie 2019)
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că Institutul local de Hidromoteorologie și seismologie a prognozat temperaturi extreme pentru perioada următoare, pe fondul cărora s-ar putea produce incendii de vegetație.
Abonare Newsletter
Nume:
E-mail:

PRODUCTII VIDEO ALE COMPANIEI OPTIMAL MEDIA SOLUTION Tel. comanda: 0722344124, e-mail: redactie@optimalmedia.ro

Acasa Companie Editoriale Publicaţii Martor Ocular Redacţie Contact
Actualizat:Zilnic, ISSN 2069 – 0045
Continutul acestui site este proprietatea Optimal Media Solution.
Este interzisa republicarea sau redistribuirea continutului fara mentionarea sursei.